Home » Evenimente

Expoziţia artistului Gheorghe Vandana la Galeriile Lascăr Vorel

6 February 2013 0 Comentarii

05-expozitie-gh-vadana-feb-2013Lucrările pictorului Gheorghe Vadana pot fi admirate la Galeriile “Lascăr Vorel” din Piatra Neamţ într-o expoziţie retrospectivă care a fost deschisă sâmbătă, 2  februarie, ora 12. Pictorul este un artist deosebit care la cei 82 de ani ai săi are aproape 50 de ani de activitate creatoare. La vernisajul expoziţie a vorbit despre pictor şi tablourile sale criticul de artă Emil Nicolae.

Absolvent al Facultăţii de Arte Plastice Iaşi şi membru al Uniunii Artiştilor Plastici din România, pictorul Gheorghe Vadana a fost prezent la aproape toate manifestările colective şi la saloanele judeţene organizate de Filiala UAP Neamţ. Totodată el a participat la expoziţii de grup în Iaşi, Bucureşti, Târgu Mureş, precum şi în străinătate, la Strasbourg , Valencia, Venezuela, Martelly, Ungaria.

Tema cea mai întâlnită în tablourile artistului este peisajul de la munte, iar cel de pe Valea Bistriţei din Neamţ fiindu-i cel mai drag. Pentru pictor natura este totul,  este iubirea, frumuseţea, dragostea, culoarea şi frământarea. În cariera sa, artistul a semnat sute de tablouri cele mai multe fiind peisaje din zona de munte.

Pictorul Gheorghe Vadana consideră că întotdeauna un artist care vrea să facă ceva, trebuie să vină cu lucruri noi, să se reinventeze pentru ca publicul să nu se plictisească de el. Lucrările sale le regăsim în muzee şi colecţii particulare din ţară şi din străinătate, în ţări precum: SUA, Canada, Australia, Israel, Venezuela, Ungaria, Germania, Franta, Belgia, Italia, Spania, Grecia, Turcia, Rusia, Moldova. Artistul este cunoscut publicului iubitor de artă ca fiind un nume important în pictura contemporană românească.

Iubitorii de artă sunt invitaţi la galeriile de artă să admire unele din cele mai frumoase lucrări ale artistului.

Vezi posibilitati de cazare in Judetul Neamt

Scrie raspunsul tau!

Adauga comentariul tau mai jos, sau trackback de pe site-ul propriu. Poti deasemenea sa subscrii la comentarii via RSS.

Va rugam sa pastrati un limbaj civilizat. Fara obscenitati sau spam.

Poti folosi aceste tag-uri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site suporta Gravatar. Pentru a avea un avatar online inregistreaza-te pe Gravatar.