Home » Evenimente

Festivalul “Florile Ceahlăului” ediţia a XXV a

26 February 2013 0 Comentarii

08-festivalul-florile-ceahlaului-feb-2013În perioada  24 februarie – 2 martie 2013 va avea loc la Piatra Neamţ cea de a XXV a ediţie a Festivalului concurs naţional de muzică populară pentru copii şi tineri “Florile Ceahlăului”. La concurs se vor întrece interpreţi cu vârsta cuprinsă între 8 şi 25 de ani atât din judeţul Neamţ cât şi din ţară.

Înscrierile concurenţilor pentru concurs vor avea loc până la data de 22 februarie, la sediul din Piatra-Neamţ al Centrului pentru Cultură şi Arte “Carmen Saeculare” situat în strada Ştefan cel Mare, numărul 3. Formularele de înscriere, dar şi regulamentul concursului, pot fi găsite de către cei interesaţi şi pe pagina www.florile.ceahlaului.culturaneamt.ro

Ediţia din acest an a festivalului va avea două secţiuni, una de canto tradiţional românesc şi cealaltă de instrumente populare. Secţinea de canto este împărţită pe două categorii de vârstă, categoria de 8- 15 ani şi categoria de16-25 de ani. Concurenţii vor trebui să prezinte la preselecţie şi concurs pentru secţiunea canto tradiţional românesc următoarele: o doină (o lucrare din categoria genului epic sau a cântecului ceremonial), o piesă autentică, reprezentativă din zona etno-folclorică de provenienţă a concurentului (nu din repertoriul consacrat) interpretată cu acompaniament instrumental şi în final descrierea zonei folclorice pe care o reprezintă, a costumului popular sau a unui obicei. Pentru o mai bună evaluare din partea juriului concurenţii vor trebui să aibă pregătită şi o altă piesă muzicală la care juriul poate apela.

La cea de a doua secţiune a instrumentelor tradiţionale concurenţii vor avea de prezentat două piese din folclorul românesc, diferite ca gen, caracter şi stil. Acompaniamentul muzical la repetiţii, preselecţie şi concurs va fi asigurat de orchestra Ansamblului „Floricică de la Munte”.

Organizatorii Festivalului „Florile Ceahlăului”, Centrul pentru Cultură şi Arte „Carmen Saeculare” sub egida Consiliului Judeţean Neamţ vă invită să luaţi parte alături de ei la acest festival unde veţi putea cunoaşte tinerele talente ale muzicii populare atât din judeţ cât şi din ţară.

Vezi posibilitati de cazare in Judetul Neamt

Scrie raspunsul tau!

Adauga comentariul tau mai jos, sau trackback de pe site-ul propriu. Poti deasemenea sa subscrii la comentarii via RSS.

Va rugam sa pastrati un limbaj civilizat. Fara obscenitati sau spam.

Poti folosi aceste tag-uri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site suporta Gravatar. Pentru a avea un avatar online inregistreaza-te pe Gravatar.