Home » Evenimente

Expoziţia artistului Petru Diaconu la Galeriile „Lascăr Vorel”

18 March 2013 0 Comentarii

02-expozitie-petru-diaconu-martie-2013Începând cu luna martie  la Galeriile de artă “Lascăr Vorel” au fost expuse lucrările artistului Petru Diaconu. Vernisajul expoziţiei a avut loc vineri 1 martie 2013 şi a fost prezentat de criticul de artă Emil Nicolae şi scriitorul Adrian Alui Gheorghe.

Născut la Dobreni, pe 24 martie 1949, Petru Diaconu a debutat în anul 1979 într-o expoziţie colectivă la Casa Universitarilor din Iaşi. Până în anul 1989  s-a ocupat de adversiting şi a colaborat la revista Flacăra din Bucureşti. Cu timpul, o parte din lucrările sale au fost expuse în galerii de artă din ţară, în numeroase expoziţii personale sau de grup. În anul 2004 a organizat la Piatra-Neamţ expoziţia “Exerciţii de culoare I”, iar în anul următor – “Exerciţii de Culoare II”. Între anii 2005 şi 2009 Petru Diaconu a organizat şi deschis expoziţii personale la la Beijing (2005), Galeria Vert, Piatra Neamţ (2005), Galeria “Top Art”, Piatra Neamţ (2006), Raiffeisen Bank, Piatra Neamţ (2006), la Festivalul de Teatru Piatra Neamţ (2007), Rotonda Bibliotecii Kirileanu, Piatra Neamţ (2008), Galeria Lascăr Vorel (împreună cu Gabriel Gheorghiu, 2008), o expoziţie aniversară (la 60 de ani), la Galeria “Lascar Vorel”, Piatra Neamţ(2009).

Petru Diaconu a reuşit să-şi impună viziunea artistică, lucrările sale fiind admirate de un public divers în spaţii neconvenţionale, dovedind astfel că arta lui rezistă. O mare parte din creaţiile sale se regăsesc în colecţii particulare din ţară şi străinătate – Elveţia, Suedia, Germania, Italia, Statele Unite ale Americii, Belgia, Olanda, Franţa şi China. Iubitorii de artă sunt invitaţi la Galeriile de artă “Lascăr Vorel” să admire noile lucrări ale artistului Petru Diaconu.

Vezi posibilitati de cazare in Judetul Neamt

Scrie raspunsul tau!

Adauga comentariul tau mai jos, sau trackback de pe site-ul propriu. Poti deasemenea sa subscrii la comentarii via RSS.

Va rugam sa pastrati un limbaj civilizat. Fara obscenitati sau spam.

Poti folosi aceste tag-uri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site suporta Gravatar. Pentru a avea un avatar online inregistreaza-te pe Gravatar.