Home » Evenimente

Zilele oraşului Piatra Neamţ 21-24 iunie 2013

1 July 2013 0 Comentarii

01-zilele-piatra-neamt-2013Vineri, 21 iunie 2013, au debutat Zilele oraşului Piatra Neamţ, iar manifestările organizate de municipalitate cu această ocazie s-au desfăşurat pe parcursul a patru zile. Organizatorii au pregătit pentru pietreni şi turişti o serie de manifestări sportive, culturale şi religioase, dar şi concerte care au avut loc în fiecare seară cu interpreteţi din toate genurile muzicale. La deschiderea oficială a evenimentului au luat cuvântul primarul municipiului Piatra Neamţ Gheorghe Ştefan,  preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie Neamţ Mihai Apopii şi vicepreşedinţii  CJ Neamţ Emilia Arcan şi Dan Manoliu.

În cadrul Zilelor Municipiului Piatra Neamţ au avut loc mai multe evenimente. La Baza Hipică ”Virgil Bărbuceanu” s-a desfăşurat Concursul Naţional de Sărituri peste Obstacole, iar  în sala mare a Direcţiei de Tabere s-a desfăşurat Cupa municipiului la şah. La Galeriile de Artă ”Lascăr Vorel” s-a organizat expoziția ”Orașul Artiștilor” un eveniment dedicat de artiştii din judeţ tuturor pietrenilor, iar pe platoul de la Curtea Domnească a fost inaugurată o expoziţie foto stradală intitulată ”Cultura Cucuteni”. La sala mare a Consiliului Judeţean a avut loc Festivalul Naţional de Muzică Uşoară pentru Copii şi Tineri “Camena”, denumirea fiind luată după numele vechi al oraşului nostru.

Tot cu ocazia zilelor oraşului a avut loc şi deschiderea Muzeului de Artă Piatra-Neamţ, reabilitat cu fonduri europene în cadrul ansamblului Curtea Domnească. În parcarea Galeriilor Olimp iubitorii de cai putere au putut admira maşinile expuse la Salonul Auto organizat de Camera de Comerţ şi Industrie.  Vineri s-a mai deschis în Ştrandul Municipal Stâna lui Ion unde a avut loc simpozionul ”Sânzienele” și un spectacol folcloric oferit de Centrul „Carmen Saeculare”.

În acest an au fost aduse în pelerinaj moaştele Sfântului Gheorghe, patronul municipiului Piatra Neamţ, moaşte care au fost depuse la Biserica Sfântul Ioan Domnesc, ctitorie a domnitorului Ştefan cel Mare şi Sfânt. Cu această ocazie a a avut loc şi o slujbă religioasă oficiată de un sobor impresionant de preoţi, în frunte cu Înalt Prea Sfinţitul Teofan, mitropolit al Moldovei şi Bucovinei.

La manifestările organizate cu ocazia zilelor festive ale oraşului Piatra Neamţ au participat mii de oameni, iar spectacolele de toate genurile, expoziţiile si concursurile s-au ţinut lanţ pe parcursul celor patru zile. Delegaţiile din oraşele înfrăţite cu municipalitatea pietreană s-au bucurat alături de gazde de zile frumoase. Spectacolul care a închis evenimentul Zilele Municipiului Piatra Neamţ a fost susţinut de artiştii Nicu Paleru, Fuego si Irina Loghin.

Vezi posibilitati de cazare in Judetul Neamt

Scrie raspunsul tau!

Adauga comentariul tau mai jos, sau trackback de pe site-ul propriu. Poti deasemenea sa subscrii la comentarii via RSS.

Va rugam sa pastrati un limbaj civilizat. Fara obscenitati sau spam.

Poti folosi aceste tag-uri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site suporta Gravatar. Pentru a avea un avatar online inregistreaza-te pe Gravatar.