Home » Evenimente

Turul României la Ciclism a trecut prin Ţinutul Neamţului

24 July 2013 0 Comentarii

05-turul-romaniei-2013În perioada 30 iunie – 06 iulie 2013 se desfăşoară cea de-a 50-e ediţie a tradiţionalei competiţii internaţionale „Turul ciclistic al României“. Miercuri, 3 iulie a avut loc cea de a 3-a etapă a competiţiei, cu o lungime de 198 km pe traseul Bicaz – Piatra Neamţ – Roman – Târgu Frumos – Hârlău – Botoşani. Astfel, plutonul rutierilor înscrişi la ediţia 2013 a Turului Ciclistic al  României a trecut prin oraşele Bicaz şi Piatra Neamţ.

În oraşul Bicaz caravana cicliştilor a fost primită cu pâine şi sare de primarul Nicolae Sălăgean. Acesta a fost însoţit de câteva fete îmbrăcate în costum popular, iar înaintea startului etapei a III-a a dat şi tricourile liderilor fiecărui clasament în parte: tricoul alb (combativitate): George Bouglas (Grecia); tricoul roşu (sprinteri): Abel Kenyeres (Ungaria); tricoul galben (liderul la general): Vitaliy Buts (Ucraina); tricoul albastru (cel mai bun rutier român): Oleg Bedros (Tuşnad Cicling Team); tricoul ab (cel mai bun ciclist român sub 23 de ani): Eduard Grosu (România); tricoul verde (căţărător): Gonzali De la Parte (Spania). Tot aici, a fost premiat şi ciclistul Constantin Ciocan, în vârstă de 70 de ani, pentru postura de cel mai longeviv participant al Turului României la Ciclism.

Unii din cei 109 ciclişti participanţi sunt componenţi ai echipelor semiprofesioniste din Olanda, Bulgaria echipa naţională şi cea de la Hemus Troyan, Italia, Grecia, Ungaria, Ecuador. Românii, 17 la număr care au fost împărţiţi în mai multe echipe chiar şi la cele din străinătate, au preferat să rămână în grosul plutonului, dar au contribuit la media orară frumoasă de aproximativ 60 km/h, pe drumul de la Bicaz spre Piatra Neamţ. În oraşul Piatra Neamţ a avut loc şi un sprint intermediar care a agitat plutonul pe traseul: Strada Petru Movilă, Bulevardul Decebal, Bulevardul Republicii, Piaţa Ştefan cel Mare, Strada Mihai Viteazu. De aici, cicliştii au plecat pe traseul Piatra Neamţ-Roman-Botoşani.

Vezi posibilitati de cazare in Judetul Neamt

Scrie raspunsul tau!

Adauga comentariul tau mai jos, sau trackback de pe site-ul propriu. Poti deasemenea sa subscrii la comentarii via RSS.

Va rugam sa pastrati un limbaj civilizat. Fara obscenitati sau spam.

Poti folosi aceste tag-uri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site suporta Gravatar. Pentru a avea un avatar online inregistreaza-te pe Gravatar.