Home » Evenimente

Festivalul “Tare ca Piatra” – ediţia a VIII-a 2013

26 July 2013 0 Comentarii

08-tare-ca-piatra-2013În perioada 20-21 iulie s-a desfăsurat la Piatra-Neamţ cea de a VIII a ediţie a festivalului „Tare ca Piatra“, festival internațional de sport dedicat atât amatorilor, cât și profesioniștilor. Ca şi la celelalte ediţii şi în acest an această competiţie sportivă  a avut incluse patru probe: downhill, skate, role şi streetbal. Proba de downhill s-a desfăşurat prin pădurea de pe masivul Cozla, pe un traseu de trei kilometri. Celelalte trei probe s-au desfăşurat  pe esplanada de la Curtea Domnească, acolo fiind amenajat skatepark-ul, un teren profesionist de basket marca Sport Arena și primul târg de HandMade Tare Ca Piatra la care au fost prezenţi 30 de maeştri ai accesoriilor manuale, care şi-au expus spre vânzare produsele pe platoul de la Turnul lui Ştefan.

La startul acestei ediţii s-au înscris peste 200 de concurenţi care şi-au încercat şansele în cele două zile de competiţie. Alături de ei au participat la eveniment şi un grup de 80 de sportivi din toată Europa, aflaţi în turneul naţional We Tour care promovează sportul urban în peisajul autentic românesc. Staţia de sosire a telegondolei de pe platoul Cozla a fost punctul de start pentru competiţia de downhill  iar cel de sosire a fost la Colibele Haiducilor. Câştigătorul pentru proba de downhill a fost un tânăr de 15 ani – Sebastian Grosu, din Sinaia, judeţul Prahova, cu un timp de 2:26:27 la categoria Elite.

Festivalul „Tare ca Piatra“ s-a bucurat şi în acest an de un public larg, venit din întreaga ţară. Evenimentul a fost organizat în parteneriat cu Primăria Piatra Neamț și Perla Invest și s-a axat pe dezvoltarea mai multor tipuri de activități sportive, în aer liber.

Vezi posibilitati de cazare in Judetul Neamt

Scrie raspunsul tau!

Adauga comentariul tau mai jos, sau trackback de pe site-ul propriu. Poti deasemenea sa subscrii la comentarii via RSS.

Va rugam sa pastrati un limbaj civilizat. Fara obscenitati sau spam.

Poti folosi aceste tag-uri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site suporta Gravatar. Pentru a avea un avatar online inregistreaza-te pe Gravatar.