Home » Evenimente

Ziua Marinei sărbătorită în Portul Bicaz

14 August 2013 0 Comentarii

08-ziua-marinei-lacul-izvorul-muntelui-bicaz-15-august-2013În data de 15 august 2013 va avea loc în Portul Bicaz de pe Lacul Izvorul Muntelui manifestările dedicate „Zilei Marinei”. Evenimentul va începe la ora 10.00 cu un Te Deum în memoria marinarilor căzuți la datorie de-a lungul timpurilor, lansarea la apă a coroanelor de flori şi ceremonia religioasă. După acest moment de început evenimentul va continua cu o serie de concursuri la care pot participa toți turiștii și localnicii amatori de distracții maritime. Astfel, vor avea loc mai multe concursuri marinărești, cum ar fi cele de înot, de skijeturi sau de hidrobiciclete şi nu în ultimul rând concursul de prins rațe pe lac care în fiecare an completează distracţia la acest eveniment.

În Ţinutul Neamţului de-a lungul timpului locuitorii de pe Valea Bistriţei şi-au câstigat existenţa din plutărit, ei cărau cu plutele buştenii pe râul Bistriţa până la Galaţi. Pentru a omagia această veche ocupaţie a nemţenilor o plută alegorică va defila de-a lungul portului Bicaz spre deliciul turiştilor veniţi la acest eveniment. Cu ocazia acestei sărbători vor avea loc după amiază mai multe spectacole organizate pe platoul din Portul Bicaz şi susţinute de artiști locali cu muzică populară și ușoară, iar seara se va încheia cu o discotecă în aer liber pentru tineretul prezent la eveniment.

De  Ziua Marinei dacă vă aflaţi în Ţinutul Neamţului organizatorii vă învită în Portul Bicaz de pe Lacul Izvorul Muntelui pentru a lua parte alături de ei la acest eveniment unde veti avea parte de multă distracţie şi voie bună.

Vezi posibilitati de cazare in Judetul Neamt

Scrie raspunsul tau!

Adauga comentariul tau mai jos, sau trackback de pe site-ul propriu. Poti deasemenea sa subscrii la comentarii via RSS.

Va rugam sa pastrati un limbaj civilizat. Fara obscenitati sau spam.

Poti folosi aceste tag-uri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site suporta Gravatar. Pentru a avea un avatar online inregistreaza-te pe Gravatar.