Home » Agrement

Spectacol faunistic pe lacurile Bâtca Doamnei, Vaduri ṣi Pângăraṭi

21 October 2013 1 Comentariu

07-diversitate-faunistica-lacurile-batca-doamnei-vaduri-pangarati-2013Ca în fiecare an lebedele ṣi raṭele sălbatice se întorc pe cele trei lacuri de protectie avifaunistică din Neamṭ. Prin penajul deosebit, dar şi prin eleganţa cu care înoată, lebedele oferă un adevărat spectacol, cucerindu-i pe toţi cei care le privesc, chiar dacă nu sunt neapărat iubitori de animale. Ele se întorc aici în fiecare an, numărul lor fiind din ce în ce mai mare.

Cele trei lacuri, Bâtca Doamnei, Vaduri ṣi Pângăraṭi, ferite de vânt şi cu suprafaţa neîngheţată complet, reprezintă o zonă importantă pentru păsările ce se deplasează pe culoarul de migraṭie est carpatic. Prin condiṭiile favorabile de hrană ṣi adăpost pe care le oferă putem observa că aceste lacuri au devenit locurile preferate de numeroase specii de raṭe, liṣiṭe ṣi populaṭii de pescăruṣ argintiu, lebede, corcodel mic, etc. Totodată, aceste lacuri sunt o verigă importantă în păstrarea biodiversităṭii ṣi a habitatelor naturale pentru toată zona estică din continentul european.

Lebede si rate salbatice 2013

Lebedes i rate 2013 Lebedes i rate 2013 Lebedes i rate 2013 Lebedes i rate 2013 Lebedes i rate 2013
Lebedes i rate 2013 Lebedes i rate 2013 Lebedes i rate 2013 Lebedes i rate 2013 Lebedes i rate 2013
Lebedes i rate 2013 Lebedes i rate 2013 Lebedes i rate 2013 Lebedes i rate 2013 Lebedes i rate 2013
Lebedes i rate 2013 Lebedes i rate 2013 Lebedes i rate 2013

Pe malul Lacului Pângaraṭi s-au amenajat pentru turiṣti trei foiṣoare tip observator din lemn amplasate în aṣa fel încât frumuseṭea acestor păsări să poată fi admirată. Speciile floristice ṣi fauniste existente în această zonă protejată sunt diverse ṣi conferă lacului Pângăraṭi o frumuseṭe unică.

Ocrotite de lege şi declarate monumente ale naturii, lebedele de iarnă, aşa cum sunt numite în popor, au devenit atracţia trecătorilor şi a vizitatorilor, care nu vor să plece mai departe fără a poposi câteva clipe pentru a le admira şi a le face o fotografie.

Vezi posibilitati de cazare in Judetul Neamt

1 Comentariu »

  • Corina Ionescu a spus:

    Va multumesc pentru bucuria pe care o simt cand urmaresc aceste imagini de vis!!! Ma incanta frumosul in toate formele lui iar aici am descoperit un adevarat izvor!!!

Scrie raspunsul tau!

Adauga comentariul tau mai jos, sau trackback de pe site-ul propriu. Poti deasemenea sa subscrii la comentarii via RSS.

Va rugam sa pastrati un limbaj civilizat. Fara obscenitati sau spam.

Poti folosi aceste tag-uri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site suporta Gravatar. Pentru a avea un avatar online inregistreaza-te pe Gravatar.