Home » Parcul Național Ceahlău

Toamna la poalele muntelui Ceahlău

21 October 2013 0 Comentarii

11-toamna-in-padurile-de-la-baza-cehlauluiPerdeaua deasă a pădurilor, mulṭimea văilor precum ṣi pereṭii abrupturilor  care pornesc din arcul pădurilor adăpostesc comorile Ceahlăului. Aceste comori nu sunt ascunse, ele aṣteaptă să fie redescoperite de turiṣti, care vor avea parte de drumeṭii de neuitat, pe acest munte plin de legende.

În fiecare anotimp Ceahlăul se îmbracă de sărbătoare. Tabloul vegetaṭiei bogate din timpul verii devine o amplă simfonie de toamnă. Apoi, pădurile de fag de la poalele Ceahlăului foşnesc în rugina de toamnă în timp ce pe poliṭe ṣi pe abrupturile Ocolaṣului mic crinii se pregătesc pentru marea sărbătoare a culorilor înainte de sosirea zăpezilor. Toate la un loc dau muntelui Ceahlău o trăsătura unică de frumuseṭe ṣi sălbăticie.

Ce poate fi mai frumos toamna decât o drumeṭie prin misterioasele păduri de fag de la poalele Ceahlăului. Toamna e anotimpul plin de culoare și de o lumină mult mai plăcută decât cea a verii. Potecile Ceahlăului se strecoară pe sub crengile aplecate ale copacilor portocalii ṣi urcă spre platoul unde se află cabana Dochia. Pe oricare din traseele turistice vei putea admira armonia de culori ruginii pe care toamna le aduce odată cu ea. Atracṭiile muntelui Ceahlău sunt variate, de la cea mai mică floare aflată pe vârf până la marile blocuri de piatră cu forme spectaculoase, fiecare având povestea ei.

Toamna, bătrânul Ceahlău se înalṭă încet, tăcut ṣi semeṭ dintr-o mare de culori pastelate ce îţi încântă privirea prin frumuseţea lor. Coloritul frunzelor pastelează potecile Ceahlăului iar peisajul devine o pictură în faṭa turiṣtilor pe care îi îndeamnă la plimbare.

Vezi posibilitati de cazare in Judetul Neamt

Scrie raspunsul tau!

Adauga comentariul tau mai jos, sau trackback de pe site-ul propriu. Poti deasemenea sa subscrii la comentarii via RSS.

Va rugam sa pastrati un limbaj civilizat. Fara obscenitati sau spam.

Poti folosi aceste tag-uri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site suporta Gravatar. Pentru a avea un avatar online inregistreaza-te pe Gravatar.