Home » Evenimente

Concurs FOTO(ETNO)GRAFIA – ediṭia I din 2013

23 October 2013 0 Comentarii

01-concurs-fotoetnografia-piatra-neamt-2013Centrul pentru Cultură şi Arte „Carmen Saeculare” Neamţ organizează prima ediţie a Concursului judeţean de fotografie „FOTO(ETNO)GRAFIA”. Acest proiect se adresează atât fotografilor profesionişti, cât şi celor amatori, deţinători de material fotografic din domeniul etnografiei judeţului. Scopul proiectului constă în scoaterea la lumină a documentelor vizuale păstrate în colecţii particulare dar şi o modalitate de a stimula imortalizarea satului viu, contemporan, surprins în elementele care-l definesc.

Competiţia se desfăşoară pe două secţiuni. Prima secṭiune denumită  „Satul tradiţional de altădată” este consacrată arhitecturii tradiţionale ṣi cuprinde fotografii ce redau locuinţe, lăcaşuri de cult, şcoli, inclusiv cu elemente de detaliu. Cea de a doua secṭiune denumită „Tradiţii” va cuprinde fotografii cu aspecte reprezentative ale existenţei comunităţilor săteşti, ocupaţii, industrie, meşteşuguri.

Data limită de trimitere a lucrărilor pentru concurs este 10 noiembrie 2013 (inclusiv). Fotografiile pot fi aduse personal la sediul centrului sau trimise prin Poştă la adresa instituţiei din strada Ştefan cel Mare, nr. 3A, loc. Piatra Neamṭ, jud. Neamṭ. Premierea fotografiilor câṣtigătoare va avea loc în data de 22 noiembrie în cadrul unei expoziţii organizate cu această ocazie. Mai multe detalii despre acest concurs dar ṣi fişa de înscriere pot fi găsite pe site-ul www.culturaneamt.ro sau la sediul Centrului pentru Cultură şi Arte „Carmen Saeculare” din Piatra Neamţ.

În calitate de organizator, Centrul pentru Cultură şi Arte „Carmen Saeculare” îṣi rezervă dreptul de a utiliza gratuit imaginile din concurs în scopul promovării zonei etnofolclorice pe care acestea o reprezintă în cadrul manifestărilor culturale organizate de instituṭie.

Vezi posibilitati de cazare in Judetul Neamt

Scrie raspunsul tau!

Adauga comentariul tau mai jos, sau trackback de pe site-ul propriu. Poti deasemenea sa subscrii la comentarii via RSS.

Va rugam sa pastrati un limbaj civilizat. Fara obscenitati sau spam.

Poti folosi aceste tag-uri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site suporta Gravatar. Pentru a avea un avatar online inregistreaza-te pe Gravatar.