Home » Evenimente

Evenimente organizate de Centrul pentru Cultură şi Arte “Carmen Saeculare” cu ocazia sărbătorilor de iarnă 2013

12 December 2013 0 Comentarii

02-evenimente-carmen-saeculare-piatra-neamt-decembrie-2013A venit iarna, iar pentru noi toṭi, acest lucru nu înseamnă doar zăpadă ṣi frig, ci ṣi bucuriile prilejuite de atâtea datini ṣi obiceiuri legate de sărbătorirea Naṣterii Domnului. Aceste obiceiuri legate de sărbători fac parte din cultura tradiṭională a românilor ṣi încă se mai păstrează în Ţinutul Neamṭului. Centrul pentru Cultură ṣi Arte „Carmen Saeculare” are programat în această perioadă o serie de evenimente care ne demonstrează încă o dată că păstrarea acestor datini este o mărturie vie a faptului ca avem o conṣtiinṭă a neamului din care facem parte.

Pe data de 15 decembrie 2013, Ansamblul “Floricică de la munte” al Centrului participă la Festivalul de datini şi Obiceiuri de Iarnă de la Pipirig. Evenimentul este organizat de Centrul pentru Cultură şi Arte “Carmen Saeculare” Neamţ ṣi de Liceul Tehnologic Pipirig. Pe data 18 decembrie 2013, de la ora 18.00, la Teatrul Tineretului,  Centrul pentru Cultură şi Arte “Carmen Saeculare”, alături de Facultatea de muzică Piatra-Neamţ, invită publicul la un concert dedicat sărbătorii Crăciunului. În armonii de colinde, cele două instituţii vor să ureze pietrenilor cele cuvenite în astfel de momente.

Vineri, pe 20 decembrie 2013, va avea loc o nouă ediṭie a Festivalului Naţional de Datini şi Obiceiuri de Iarnă “Steaua sus răsare” organizată de Centrul pentru Cultură şi Arte “Carmen Saeculare” Neamţ. Ca în fiecare an pe străzile oraṣului va fi o paradă a formaṭiilor ṣi ansamblurilor de datini ṣi obiceiuri la care vor participa formaṭii din Republica Moldova, Maramureş, Botoşani, Bacău şi Neamţ.

Vezi posibilitati de cazare in Judetul Neamt

Scrie raspunsul tau!

Adauga comentariul tau mai jos, sau trackback de pe site-ul propriu. Poti deasemenea sa subscrii la comentarii via RSS.

Va rugam sa pastrati un limbaj civilizat. Fara obscenitati sau spam.

Poti folosi aceste tag-uri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site suporta Gravatar. Pentru a avea un avatar online inregistreaza-te pe Gravatar.