Home » Evenimente

Festivalul Brazilor Altfel la Piatra Neamṭ

12 December 2013 0 Comentarii

05-festivalul-brazilor-altfel-piatra-neamt-2013Obiceiul cel mai iubit de copii cu ocazia sărbătorilor de Crăciun îl reprezintă datina Bradului – o practică veche, pe care unii o consideră mai veche decât creṣtinismul ṣi care simbolizează „pomul vieṭii”. Bradul este pentru cei care îi atribuie o semnificaṭie creṣtină „pomul cunoaṣterii binelui ṣi răului”, împodobirea acestuia cu mere roṣii amintind de păcatul originar.

Primul brad împodobit a fost înălṭat în anul 1605, în piaṭa publică de la Strasbourg ṣi a fost împodobit cu mere roṣii. Această tradiṭie s-a răspândit rapid în toată Europa , apoi America ṣi în restul continentelor. Astăzi, în ajunul Crăciunului, în fiecare casă se împodobeṣte câte un brad cu beteală, globuri, figurine, ghirlande, bomboane, artificii ṣi beculeṭe.

În acest an Centrul pentru Cultură şi Arte „Carmen Saeculare” Neamţ în parteneriat cu Librăriile Bibliopolis, vă invită la Festivalul Brazilor Altfel care va avea loc pe 13 decembrie 2013 în Sala de Pictură a centrului (str Ştefan cel Mare nr 3A, lângă Curtea Domnească). Acest eveniment  îşi propune să realizeze, cu ajutorul copiilor din Piatra-Neamţ, o expoziţie de brăduţi din materiale mai puţin obişnuite, ecologice sau reciclabile.

Festivalul Brazilor Altfel se doreşte a fi un exemplu de bună practică ce oferă o soluţie în încercarea de a ocroti pădurile „măcelărite” în perioada Sărbătorilor de iarnă. Proiectul îşi propune, de asemenea, să demonstreze că se poate sărbători Crăciunul la fel de frumos şi fără un brăduţ natural care după sărbători este aruncat. Publicul va putea să admire brazi de toate felurile şi de toate culorile, din materiale reciclabile, neconvenţionale, brazi care să vă provoace imaginaţia, creativitatea şi talentul. Se vor acorda diplome şi premii constând în cărţi ṣi cd-uri pentru cei mai frumoṣi brazi expuṣi.

Vezi posibilitati de cazare in Judetul Neamt

Scrie raspunsul tau!

Adauga comentariul tau mai jos, sau trackback de pe site-ul propriu. Poti deasemenea sa subscrii la comentarii via RSS.

Va rugam sa pastrati un limbaj civilizat. Fara obscenitati sau spam.

Poti folosi aceste tag-uri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site suporta Gravatar. Pentru a avea un avatar online inregistreaza-te pe Gravatar.