Home » Evenimente

Expoziṭia artiṣtilor Mihai ṣi Parasca Agape la Galeriile „Lascăr Vorel” din Piatra Neamṭ

28 February 2014 0 Comentarii

03-expozitia-artistilor-mihai-si-parasca-agape-martie-2014Artiṣtii Mihai ṣi Parasca Agape vor expune la Galeriile „Lascăr Vorel” din Piatra Neamṭ în perioada 3-14 martie 2014. Uniunea Artiștilor Plastici din Romania -Filiala Neamț invită publicul iubitor de artă la vernisajul expoziției care va avea loc luni , 3 martie 2014, ora17:00. Prezintă scriitorul Emil Nicolae .

Mihai Agape s-a născut la 24 martie 1938 în Sălăgeni-Grozeşti, judeţul Iaşi ṣi a absolvit Facultatea de Arte Plastice Iaşi, promoţia 1967, clasa prof. Adrian Podoleanu. A debutat în 1967 la Iaṣi, apoi a participat la expoziţii colective, la saloanele şi festivalurile de artă plastică organizate de Filiala Piatra Neamţ a U.A.P., cu lucrări de pictură şi grafică. A avut expoziṭii personale la Piatra Neamṭ, Bicaz, Târgu Neamṭ , Bacău, Suceava ṣi Bucureṣti.

În perioada 1979-1988, ca membru al Asociaţiei Artiştilor Fotografi din România, a participat la numeroase expoziţii şi saloane de artă fotografică naţionale şi internaţionale şi la concursuri de artă cinematografică pentru amatori. În perioada 1976-1998, a condus cu rezultate notabile cercul de pictură-grafică al Clubului Copiilor din Piatra Neamţ. Este prezent cu lucrări de pictură-grafică în muzee şi colecţii particulare de artă din ţară şi străinătate: S.U.A., Germania, Israel, Belgia, Anglia.

Parasca Agape s-a născut în august 1944, în judeṭul Suceava ṣi a finalizat cursurile Institutului de Arte Plastice din Bucureṣti. A lucrat ca profesor de desen în cadrul unor ṣcoli din Piatra-Neamṭ, Bicazul Ardelean ṣi Bicaz-Chei, iar din anul 1975 a început sa fie prezenta cu lucrări de grafică ṣi pictură în expoziṭii colective, fiind prezentă la majoritatea expoziṭiilor de grup ṣi judeṭene deschise la galeriile de artă. Parasca Agape are lucrări în mai multe colecṭii particulare din ṭară ṣi străinătate. Figurează în albumul “Un secol de arte frumoase în Bucovina” de Valentin Ciuca, ediṭia 2005 ṣi în lucrarea “Arta în Bucovina” de Emil Satco, ediṭia 1984.

Cu ocazia acestui eveniment va fi lansat şi romanul “Eşecul Fatidic” de Mihai Agape.

Vezi posibilitati de cazare in Judetul Neamt

Scrie raspunsul tau!

Adauga comentariul tau mai jos, sau trackback de pe site-ul propriu. Poti deasemenea sa subscrii la comentarii via RSS.

Va rugam sa pastrati un limbaj civilizat. Fara obscenitati sau spam.

Poti folosi aceste tag-uri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site suporta Gravatar. Pentru a avea un avatar online inregistreaza-te pe Gravatar.