Home » Evenimente

Festivalul concurs „Florile Ceahlăului” selecṭia naṭională

28 February 2014 0 Comentarii

04-festivalul-florile-ceahlaului-martie-2014Festivalul concurs naţional de muzică populară pentru copii şi tineri “Florile  Ceahlăului”,  ediţia  a- XXVI-a, festival  organizat  de  către Centrul  pentru Cultură şi  Arte  “Carmen Saeculare”, a ajuns la cea de a doua fază – selecţia naţională. Această fază a festivalului se va desfăşura la sala mare a Teatrului Tineretului, în două etape. Sâmbătă, 1 martie, de la ora 14.00, va intra în concurs grupa de vârstă 8 – 15 ani de la canto popular, iar duminică, 2 martie, de la ora 9.00, vor urca pe scenă concurenţii de la categoria de vârstă 16 – 25 ani de la canto popular şi concurenţii de la secţiunea instrumente populare, faza finală urmând a se desfăşura duminică seara de la ora 19.00. În aceste zile vor concura cei  nouăsprezece concurenţi calificaţi de la preselecţia judeţeană – treisprezece de la secţiunea canto tradiţional românesc, respectiv şase de la secţiunea instrumente populare – alături de patruzeci şi opt de concurenţi înscrişi din întreaga ţară.

Pentru concurs, candidaṭii la secţiunea canto au de prezentat o doină, o piesă autentică, reprezentativă din zona etno-folclorică de provenienţă a concurentului interpretată cu acompaniament instrumental, descrierea zonei folclorice pe care o reprezintă, a costumului popular sau a unui obicei. Pentru  secţiunea instrumente tradiţionale candidaţii vor prezenta  două piese din folclorul românesc, diferite ca gen, caracter şi stil. Acompaniamentul muzical  este asigurat de orchestra Ansamblului „Floricică de la Munte”, conducerea muzicală aparţinându-i lui Ciprian Vasiliu.

Juriul concursului este format din următoarele personalităţi: prof. Emil Havriliuc (Suceava) – preşedinte al juriului, iar ca membri, dr. Elena Florescu (etnolog), conf. univ. dr. Delia Stoian  Irimie (Facultatea de Muzică Piatra-Neamţ), dr. Mircea Câmpeanu  (reprezentant al Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Cluj), Laurenţiu Ursache (Radio Iaşi), prof. Adrian Ardeleanu (director al Centrului Creaţiei Populare Iaşi). Juriul va fi completat cu alţi doi membri, care vor reprezenta Consiliul Judeţean Neamţ şi Centrul pentru Cultură şi Arte „Carmen Saeculare”. Intrarea publicului în ambele zile de concurs este liberă.

Vezi posibilitati de cazare in Judetul Neamt

Scrie raspunsul tau!

Adauga comentariul tau mai jos, sau trackback de pe site-ul propriu. Poti deasemenea sa subscrii la comentarii via RSS.

Va rugam sa pastrati un limbaj civilizat. Fara obscenitati sau spam.

Poti folosi aceste tag-uri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site suporta Gravatar. Pentru a avea un avatar online inregistreaza-te pe Gravatar.