Home » Evenimente

Expoziṭia „Retrospectivă Gheorghe Diaconu” la Galeriile Lascăr Vorel din Piatra Neamṭ

2 April 2014 1 Comentariu

02-expozitie-retrospectiva-gheorghe-diaconu-piatra-neamt-aprilie-2014La Galeriile Lascăr Vorel din Piatra Neamṭ va avea loc în perioada 2 – 9 aprilie 2014 expoziṭia „Retrospectivă Gheorghe Diaconu” care cuprinde lucrări de pictură, grafică, icoane pe sticlă ṣi lemn realizate de artist în timpul vieţii, în diverse etape. Expoziṭia este organizată de Uniunea Artiștilor Plastici din Romania -Filiala Neamț în memoria lui Diaconu Gheorghe, la împlinirea celor 6 ani de când acesta a părăsit mult prea degrabă această lume.

Pictorul Diaconu Gheorghe s-a născut în anul 1944 la Galda de Jos, judeţul Alba. A absolvit în anul 1965 Facultatea de Arte Plastice Iaşi la clasa profesorului Adrian Podoleanu, iar în anul 1972 a avut prima expoziţie personală de pictură organizată la Teatrul Tineretului din Piatra-Neamţ cu ocazia premierei “Matca” de Marin Sorescu. Din anul 1990 a devenit membru al Uniunii Artiṣtilor Plastici, filiala Neamṭ.

De-a lungul vieṭii sale a venit în întîmpinarea iubitorilor de frumos cu peste 30 de expoziṭii personale ṣi de grup, în ṭară ṣi străinătate. În anul 1992 a avut o expoziṭie personală la Rouane ṣi Charlieu în Franṭa, în anul 2000 a expus la Valencia, Peniscola ṣi Veneṭia, iar în anul 2004 deschide o expoziṭie la Sydney. Artistul are reṭinute lucrări în colecṭii particulare din Australia, Japonia, Coreea de Sud, China, Hong Kong ṣi Singapore.

Pentru publicul iubitor de artă, artistul Diaconu Gheorghe rămâne în amintirea lor cu peisajele inspirate din Ţinutul Neamṭului, a muntelui Ceahlău ṣi nu numai.

Vezi posibilitati de cazare in Judetul Neamt

1 Comentariu »

  • coursework writing a spus:

    Great post. I used to be checking constantly this blog and I’m inspired!
    Very helpful information especially the remaining
    phase 🙂 I take care of such information much.
    I was seeking this particular info for a long time. Thank you and best of luck.

Scrie raspunsul tau!

Adauga comentariul tau mai jos, sau trackback de pe site-ul propriu. Poti deasemenea sa subscrii la comentarii via RSS.

Va rugam sa pastrati un limbaj civilizat. Fara obscenitati sau spam.

Poti folosi aceste tag-uri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site suporta Gravatar. Pentru a avea un avatar online inregistreaza-te pe Gravatar.