Home » Evenimente

Expoziṭia artistului Florin Mircea Zaharescu la Galeriile „Lascăr Vorel” din Piatra Neamṭ

8 May 2014 0 Comentarii

01-expo-florin-zaharescu-mai-2014La Galeriile „Lascăr Vorel” din Piatra Neamṭ pot fi admirate în perioada 30 aprilie – 14 mai 2014 lucrările artistului  Florin Mircea Zaharescu. Născut la 3 iulie 1949 la Sibiu, artistul a absolvit Liceul de Artă Plastică din Ploieşti şi apoi Institutul de Artă Plastică “Nicolae Grigorescu” din Bucureşti.

De-a lungul carierei sale a realizat lucrări de sculptură, pictură ṣi grafică ṣi a expus la numeroase saloane de artă plastică din ţară şi din străinătate. În lucrările sale religia şi arta au mers întotdeauna într-o strânsă relaţie, astfel că multe din operele de artă au subiecte religioase. Dintre operele sale, deosebite sunt cele realizate în anul 1994 la Institutul Franciscan Român (două lucrări monumentale în piatră: „Sf. Francisc“ şi „Sf. Anton“), în anul 1995 la Biserica Catolică de la Sagna : „Înălţarea lui Iisus“ grup statuar din patru personaje (patru apostoli), în anul 1996 la Biserica Catolică de la Slănic-Moldova: „Iisus pe Cruce“  (ghips); la Biserica Catolică de la Vaslui: „Iisus pe Cruce“; la Biserica Catolică de la Traian – Bacău: „Pieta“; în anul 1997 la Buruieneşti a realizat două lucrări în ghips: „Madona“ şi „Bernadette“.

Stabilit cu mulṭi ani în urmă în oraṣul Roman, Florin Mircea Zaharescu este artistul care a realizat statuia lui Roman Muṣat, amplasată din anul 1992 în centrul oraṣului. Numeroase lucrări de plastică în piatră, ghips, sticlă, metal, răşină sintetică, dar şi lucrări de grafică şi pictură realizate de artist se regăsesc în colecṭii particulare.

Uniunea Artiṣtilor Plastici din România – Filiala Neamṭ ṣi Complexul Muzeal Judeṭean Neamṭ invită iubitorii de artă la Galeriile „Lascăr Vorel” din Piatra Neamṭ pentru a admira unele din cele mai frumoase lucrări ale artistului Florin Mircea Zaharescu.

Vezi posibilitati de cazare in Judetul Neamt

Scrie raspunsul tau!

Adauga comentariul tau mai jos, sau trackback de pe site-ul propriu. Poti deasemenea sa subscrii la comentarii via RSS.

Va rugam sa pastrati un limbaj civilizat. Fara obscenitati sau spam.

Poti folosi aceste tag-uri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site suporta Gravatar. Pentru a avea un avatar online inregistreaza-te pe Gravatar.