Home » Evenimente

Evenimente Baza Hipică “Virgil Bărbuceanu”

30 June 2014 0 Comentarii

concursBaza Hipică “Virgil Bărbuceanu” a găzduit în perioada 11–15 iunie 2014, Concursul Național de Sărituri peste Obstacole “Cupa Federației Ecvestre Române”,” Concursul de Grand Prix Etapa a-II-a” și “Cupa Municipiului Piatra Neamț”, toate destinate atât amatorilor, cât și profesioniștilor, cu premii totalizând 30.000 lei. Organizatori au fost Federația Ecvestră Română și Clubul Sportiv “Ecvestru” Piatra Neamț, în parteneriat cu Primaria Municipiului Piatra Neamț.

În concurs au fost înscriși 100 de călăreți și 120 de cai, iar probele, în număr de 15, s-au desfășurat pe mai multe categorii. La ”Echipe”, locul întâi a fost adjudecat de CSM Sibiu, urmat de “Felix Țopescu” Otopeni pe locul doi, podiumul fiind completat de Steaua București care a obținut locul trei. La categoria “Ștafetă, doi cai plus călăreți”, locul întâi a fost câștigat de clubul “Romsilva Dumbrava” Târgu Neamț, pentru locul doi au urcat pe podium, la egalitate,cei de la clubul “Top Class Riding” București și de la clubul Steaua București, iar pe locul trei s-a clasat”Equitim” Craiova. La categoria “Amazoane”, locul întâi a revenit lui Orsolya Teanc de la “Aer Horses” Târgu Mureș, cu calul Chelsea, Ioana Rus de la Steaua București s-a clasat a doua, cu calul Afrodita, iar Beata Soloși cu calul Selena, de la “Felix Țopescu” Otopeni, s-a clasat a treia. La categoria “Amatori”, Ion Comșa, de la CSM Sibiu a cucerit primul loc, cu calul Unica, urmat de Sorin Gheorghe cu calul Hugo, de la “Top Class Riding” București și de Cristina Cotea de la “Equester” Iași care a încălecat pe calul Ritmic. La categoria “Debutanți”, pe prima treaptă a podiumului a urcat Ionel Moroșan de la “Romsilva” Rădăuți, cu calul Zara, urmat îndeaproape de Luca Ruxandariu de la “Felix Țopescu” Otopeni cu calul Durra.

Spectatorii s-au  bucurat de un spectacol de excepție, unde Ionuț Ursache de la “Aer Horses” Târgu Mureș, sportiv care a început ABC-ul călăriei la Baza hipică “Virgil Bărbuceanu”, a fost iarăși cel mai bun sportiv câștigând la mare luptă în fața lui Aurel Cojocaru de la Steaua București și concursul de sărituri peste obstacole și Grand Prix-ul cu calul Granini, cucerind nu numai premiile pentru locurile întâi dar și puncte importante care îi asigură cale liberă pentru a participa la alte competiții internaționale.

De la principalul organizator,Clubul “Ecvestru” Piatra Neamț, prin vocea domnului Costache Lupu, președintele clubului, am aflat că Baza Hipică “Virgil Bărbuceanu” va găzdui  etapa a patra  de Grand Prix și  a doua ediție a Cupei Marsat, două competiții importante, care se vor desfășura în perioada 29 iulie – 3 august, la care sunt așteptați cât mai mulți iubitori ai acestui sport deosebit.

Nu rataţi ocazia de a participa la viitoarele concursuri, fie în calitate de concurent, fie în calitate de spectator.Vă aşteptăm.

 

Vezi posibilitati de cazare in Judetul Neamt

Scrie raspunsul tau!

Adauga comentariul tau mai jos, sau trackback de pe site-ul propriu. Poti deasemenea sa subscrii la comentarii via RSS.

Va rugam sa pastrati un limbaj civilizat. Fara obscenitati sau spam.

Poti folosi aceste tag-uri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site suporta Gravatar. Pentru a avea un avatar online inregistreaza-te pe Gravatar.