Home » Agrement

Parcul Natural Vânători Neamț

30 June 2014 0 Comentarii

CIMG3143_resize

Parcul Natural Vânători s-a înnoit cu șase femele de zimbri care au fost donate de către Fundația Aspinall din Anglia, și fac parte din programul de reintroducere a zimbrilor în Carpați.

Timp de o lună de zile, aceștia au stat în carantina din țarcul de aclimatizare de la Chitele din Comuna Crăcăoani, unde sunt amenajate construcţii specifice: hrănitori, depozite de furaje, fânării, observatoare, pavilioane, o punte şi căsuţe de observare a zimbrilor.

Monitorizarea zimbrilor după punerea în libertate se va realiza prin GPS şi va fi evaluat comportamentul acestora în libertate, precum şi evaluarea necesitatii unor noi eliberări, în zona Chitele, cât și identificarea de noi zone optime de reintroducere din Carpații Românești şi, în final, măsura succesului sau insuccesului acestui program.

Parcul Natural Vânători Neamt este sigurul loc din ţară în care zimbrul poate fi văzut de către turişti fie în captivitate, în Grădina Zoologică din comuna Vânători (pe drumul care duce la Mănăstirea Neamţ), fie în semilibertate în Centrul de Management al Zimbrului (înainte cu cca.50 m de accesul de pe partea dreaptă, din DN15B, spre Mănăstirea Neamţ) sau în libertate în zona Chitele.

Vă invităm să vizitaţi Parcul Natural Vânători Neamţ, să vedeţi ”pe viu” un zimbru şi să aflaţi mai multe informaţii despre acest puternic animal.

CIMG3147_resize CIMG3140_resize CIMG3149_resize

Vezi posibilitati de cazare in Judetul Neamt

Scrie raspunsul tau!

Adauga comentariul tau mai jos, sau trackback de pe site-ul propriu. Poti deasemenea sa subscrii la comentarii via RSS.

Va rugam sa pastrati un limbaj civilizat. Fara obscenitati sau spam.

Poti folosi aceste tag-uri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site suporta Gravatar. Pentru a avea un avatar online inregistreaza-te pe Gravatar.