Home » Agrement

Hai în tabără la Neamţ!

15 July 2014 0 Comentarii

IMG_0244resizeParticiparea într-o tabără reprezintă, fără doar și poate, o experienţă unică şi memorabilă pentru orice copil. Prin activitățile organizate în tabere, copiii învață, se împrietenesc, devin conștienți de marea familie europeană, îşi  îmbogăţesc cunoștințele de istorie şi de tradițiile culturale, își cresc abilitățile de socializare cu ajutorul jocurilor, concursurilor, vizitelor la obiectivele turistice ori a drumețiilor montane.

Judeţul Neamţ vă pune la dispoziţie, pentru această vacanţă,  o ofertă bogată de tabere pentru copii şi adolescenţi:

Tabăra de vară “Floare de colț” din Durău, cu cazare în hotel și vile aparținând Centrului pastoral ”Daniil Sihastrul” din incinta Mănăstirii Durău. Tabăra destinată elevilor între 9-17 ani, organizată de Mitropolia Moldovei și Bucovinei, este situată în stațiunea Durău, la poalele Masivului Ceahlău și se află la 65 de km de Târgu Neamț, 90 de km de Piatra-Neamț, 170 de km de Iași, 175 km de Târgu-Mureș si 400 de km de București. Aici se organizează activităţi începând din 29 iulie, în serii de câte o săptămână, ultima serie fiind pe 30 august.  Tabara organizata de Mitropolia Moldovei și Bucovinei – Arhiepiscopia Iașilor, departamentul tabere, persoana de contact: Preot Mihai Barna, sef departament, telefon 0232 – 222550.

Tabăra ArtEd, destinată elevilor între 9-17 ani, situată în stațiunea Durău, organizează activităţi începând cu 22 iunie, în serii săptămânale, până la data de 13 septembrie, ultima serie. Copiii beneficiază de Parcul de aventură (tiroliene, panou de cățărare, punți suspendate, jocuri combinate de echilibru, coordonare și îndemânare.

Cazarea se face în apartamente cu două camere a câte trei paturi, dotate cu grup sanitar (toaletă, cabină duș). Tabăra dispune de restaurant și magazin alimentar cu circuit închis, săli de lucru, teren de sport cu dotări specifice activităților menționate mai sus, incinta taberei fiind împrejmuită cu gard, are pază proprie permanentă, supraveghere video. Telefon: 0720550767, Alexandru Gradinariu.

Tabara internationala de engleza „English is FUN…tastic”  organizata de Andreea`s Club impreuna cu profesori de limba engleza, pentru copii cu varste cuprinse intre 6 si 18 ani. Este situata in orasul Bicaz,  la 20km de Piatra Neamt. Cazarea este la Hotelul Adora ce dispune de camere dotate cu 2 -5 paturi, baie proprie, caldura si apa calda permanent,  TV si internet, piscina, spatiu verde pentru desfasurarea activitatilor. Sunt organizate mai multe serii de cate 7 zile, incepand cu 30.06.2014 inceperea ultimei serii este pe 25.08.2014. Telefon: 0740999992.

Tabăra Oglinzi face parte din Centrul de Agrement Oglinzi și este situată la 4 km de oraşul Târgul Neamţ, considerat unul din cele mai vechi așezări moldave, și la 49 km de municipiul Piatra Neamț, în staţiunea cu acelaşi nume. Staţiunea Oglinzi dispune de ape minerale clorurate, sodice, bromurate care au fost analizate, pentru prima dată, în 1856, apoi de Petru Poni, în 1889 și redescoperite abia în 1977.

Tabăra dispune de 170 de locuri de cazare în camere cu 2 – 6 paturi, în vile cu etaj, sală de mese de 100 de locuri pe serie, discotecă în aer liber, club de activități, spațiu de jocuri și agrement.

Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Neamț organizează aici, împreună cu Asociația ProActive Team din Bacău, Tabăra Internațională de limba engleză “English Cool Camp” cu traineri din România și din Marea Britanie, în trei serii: 4-10 aug; 11-17 aug şi 18-24 aug.
Telefon: 0744320465.

Zona este căutată îndeosebi pentru odihnă, plimbare, practicarea sporturilor de orientare, cantonamente sportive, atletism, putându-se organiza drumeţii: prin pădure, la Cetatea Neamţului, la Bojdeuca lui Ion Creangă, la Casa memorială Veronica Micle, la mănăstirile Văratec, Agapia, Sihla,Neamț, Secu Sihăstrie, Rezervația de zimbri “Dragoș Vodă”.

Vezi posibilitati de cazare in Judetul Neamt

Scrie raspunsul tau!

Adauga comentariul tau mai jos, sau trackback de pe site-ul propriu. Poti deasemenea sa subscrii la comentarii via RSS.

Va rugam sa pastrati un limbaj civilizat. Fara obscenitati sau spam.

Poti folosi aceste tag-uri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site suporta Gravatar. Pentru a avea un avatar online inregistreaza-te pe Gravatar.