Home » Evenimente, Gastronomie delicioasă din Neamţ

Festivalul Fructelor de Pădure 2014

18 September 2014 0 Comentarii

Spider - FestFructelor de Padure_001_resizeÎn acest week-end (19 și 20 septembrie 2014 ) va avea loc la Piatra Neamț Festivalul Fructelor de Pădure, Organizat de  către A.T.R.E.C. Romania în parteneriat cu Autoritatea Națională pentru Turism.

Ajuns la cea de a V-a ediție, festivalul este un eveniment gastronomic, cu accent pe fructele de pădure, singurul de acest gen din județul Neamț, care reunește producători industriali de conserve din fructe de pădure, de conserve realizate prin metode tradiţionale, de medicamente naturiste şi produse cosmetice, pensiuni, reprezentanţi Romsilva precum și alte organizații implicate în domeniul turismului și valorificării resurselor de turism.

Festivalul va debuta vineri 19 septembrie 2014 cu simpozionul ”Resursele naturale ale pădurii – un produs turistic ecologic”, în Sala Atrium- Hotel Central Plaza din Piatra Neamț, urmând ca a doua zi spațiul pietonal de peste pârâul Cuiejdi din Piatra Neamț să găzduiască o expoziție de gastronomie, cu degustare de produse, în care pensiunile şi ceilalţi expozanţi îşi vor prezenta produsele specifice preparate din fructe de pădure. Alături de locaţia expoziţiei gastronomice, meşteri populari autentici îşi vor prezenta produsele de artă populară tradițională.

Vor fi organizate concursuri pe teme gastronomice și, ca orice sărbătoare la români, o astfel de adunare trebuie condimentată cu muzică şi voie bună. Ansamblurile folclorice invitate la Festival vor contribui a buna dispoziţie a auditoriului.

Vezi posibilitati de cazare in Judetul Neamt

Scrie raspunsul tau!

Adauga comentariul tau mai jos, sau trackback de pe site-ul propriu. Poti deasemenea sa subscrii la comentarii via RSS.

Va rugam sa pastrati un limbaj civilizat. Fara obscenitati sau spam.

Poti folosi aceste tag-uri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site suporta Gravatar. Pentru a avea un avatar online inregistreaza-te pe Gravatar.