Home » Agrement, Lacuri în județul Neamț

Arii protejate – Lacurile Vaduri și Pângărați

22 September 2014 0 Comentarii

IMG_1858_resizeDe câțiva ani buni, spre surprinderea noastră, păsări migratoare pe care, de obicei, le întâlnim în Delta Dunării și în zonele lacustre din sudul Europei, s-au stabilit pe lacurile Bistriței, în aval de Izvorul Muntelui, cu precădere pe lacurile Pângărați și Vaduri. Este un semnal, zicem noi, care arată că vor urma schimbări climaterice pe care păsările le simt și le presimt cu mult timp înainte decât noi, oamenii.Aflându-se într-o zonă în care, altădată, pe parcursul iernilor, se formau impresionante poduri de gheață peste apele Bistriței, pe cele două lacuri se adună astăzi mai multe specii de rațe (mare, sulițar, sunătoare, moțată, sau cu cap castaniu), lebede de iarnă, lișite , populații de pescăruș argintiu, lebede de vară, corcodel mic. Mai rar, se pot vedea exemplare de mătăsari, cufundari polari, egrete și ferestrași mici.

Dealtfel, lacurile Vaduri și Pângărați au fost desemnate arii de protecție specială avifaunistică și prezintă, pe lângă habitatul inedit, peisaje cu mare grad de atractivitate  atât vara cât și iarna.Este mereu o încântare pentru localnici, care sunt mai obișnuiți cu acest tablou al grațiilor și mai ales pentru turiștii ce se opresc să admire cârdurile de păsări și să le fotografieze.

 

Vezi posibilitati de cazare in Judetul Neamt

Scrie raspunsul tau!

Adauga comentariul tau mai jos, sau trackback de pe site-ul propriu. Poti deasemenea sa subscrii la comentarii via RSS.

Va rugam sa pastrati un limbaj civilizat. Fara obscenitati sau spam.

Poti folosi aceste tag-uri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site suporta Gravatar. Pentru a avea un avatar online inregistreaza-te pe Gravatar.