Home » Muzee

Casa Memorială Mihail Sadoveanu

29 October 2014 0 Comentarii

IMG_3172_resize              Clădirea ce adăpostește Muzeul Mihail Sadoveanu din Vânători, aflată în imediata apropiere a Schitului Vovidenia, a avut inițial destinația de Palat Arhieresc, fiind ridicată în 1937, prin grija mitropolitului de la acea vreme, Visarion Puiu. Din 1944 casa este cedată marelui scriitor, care era deosebit de încântat de aceste locuri și care o va folosi ca reședință de vară.

Cu ajutorul familiei, în această casă a fost amenajat un muzeu unde, pe lângă obiectele personale ale scriitorului, sunt expuse lucrări ale acestuia. Biblioteca conține opera completă a lui Sadoveanu, majoritatea volumelor fiind ediții princeps, documente istorice de inspirație, unele traduceri.

Printre obiectele personale se disting sabia de samurai, setul de șah din fildeș, ustensile de vânătoare și pescuit, Sadoveanu fiind un vânător împătimit.

Mobilierul casei, deasemenea surprinde plăcut, în special pianul mare, negru.

Organizarea muzeului evocă ambianța și spiritul epocii prin expunerea fotografiilor, lucrărilor și a lucrurilor personale ale scriitorului.

 

Vezi posibilitati de cazare in Judetul Neamt

Scrie raspunsul tau!

Adauga comentariul tau mai jos, sau trackback de pe site-ul propriu. Poti deasemenea sa subscrii la comentarii via RSS.

Va rugam sa pastrati un limbaj civilizat. Fara obscenitati sau spam.

Poti folosi aceste tag-uri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site suporta Gravatar. Pentru a avea un avatar online inregistreaza-te pe Gravatar.