Home » Agrement

Stațiunea Bălțătești- Turism și sănătate

9 February 2015 0 Comentarii

IMG_4550_resize           Stațiunea este amplasată în centrul comunei Bălțătești, la 33 km de Piatra Neamț și la 12 km de Târgu Neamt, pe DN15C, într-un cadru natural atractiv care creează un mediu prielnic pentru relaxare şi odihnă. Alături de izvoarele cu ape minerale, cele mai bogate în săruri din toate apele omologate în Europa, benefice în tratarea diferitelor boli, aflăm aici sărurile şi nămolurile cu un conţinut important de calciu, sodiu, clor, fier, magneziu, potasiu, iod, compoziţie comparabilă cu cea din staţiunile Vichy din Franța sau Karlovi Vary din Cehia.   Băile, situate la o altitudine de 475 m, funcționează din anul 1810, datorită prințului Cantacuzino, care, aflat la o vânătoare, descoperă câteva fântâni cu apă sărată punând bazele viitoarei stațiuni. În timpul celui de-al II-lea război mondial, staţiunea este în mare parte distrusă. În  anul 1948, trece în proprietatea statului. Din anul 1953, activitatea de la băi se reia, iar din anul 1974, devine staţiune permanentă.

Din anul 1993, staţiunea Bălţăteşti este preluată de MApN, care o modernizează. Sunt acum patru hoteluri care oferă sejururi și servicii medicale de balneofizioterapie şi recuperare medicală prin proceduri de acupunctură, hidrokinetoterapie în bazin, kinetoterapie la sală, aerosoli şi proceduri de balneaţie externă pentru afecţiuni reumatismale degenerative şi inflamatorii, neurologice, ginecologice, aparat respirator şi nevroze, dar şi climato-terapie favorizată de atmosfera foarte bogată în ioni negativi, în serii de 15-18 zile, pentru cca 500 de pacienți.

Datorită apropierii stațiunii de Casa memorială Ion Creangă, de Cetatea Neamț, ori de mănăstirile Văratec, Agapia, Horaiţa, de “Codrii de aramă” şi de „Pădurea de argint, obiective turistice de care o despart doar câțiva kilometri, persoanele venite la tratament și odihnă au oportunitatea de a le vizita.

Vezi posibilitati de cazare in Judetul Neamt

Scrie raspunsul tau!

Adauga comentariul tau mai jos, sau trackback de pe site-ul propriu. Poti deasemenea sa subscrii la comentarii via RSS.

Va rugam sa pastrati un limbaj civilizat. Fara obscenitati sau spam.

Poti folosi aceste tag-uri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site suporta Gravatar. Pentru a avea un avatar online inregistreaza-te pe Gravatar.