Home » Alte Articole, Parcuri și rezervații

Parcul Zoologic din Piatra Neamt

20 February 2015 0 Comentarii

IMG_4968_resizeParcul zoologic, situat pe strada Ştefan cel Mare, a fost amenajat între anii 1900-1904 de către Nicu Albu, primarul de la acea vreme al oraşului Piatra Neamţ. Socotit unul dintre cele mai frumoase parcuri zoologice din România, fiind mereu curat şi bine îngrijit, aici se pot admira specii diverse de animale, reprezentante ale faunei din ţara noastră şi din alte regiuni ale lumii. Astfel, vizitatorii de toate vârstele pot admira ursul brun cu corpul masiv de peste 2m cântărind cca 600kg, lupul, porcul spinos, care este al treilea cel mai mare membru al familiei rozătoarelor, al cărui corp este acoperit cu ţepi şi pene, vulpea, râsul, cerbul, căprioara, iepurele, porcuşor de Guineea, crescut de incaşi pentru hrană şi descoperit de conchistadorii spanioli când au ajuns în America de Sud, muflonul european, numit și oaia sălbatică, strămoșul oii domestice, ratonul, care este un mamifer omnivor originar din America de Nord, sconcsul cu blana, în general, neagră cu dungi albe, cu membrele scurte și musculoase, şi cu coada lungă și pufoasă, dar şi păsări: fazani, păsări originare din Asia – fazanul argintiu cu moţul negru, fazanul diamant cu penajul viu colorat de un verde metalic, fazanul auriu care, de departe, e cel mai frumos dintre fazani, păunul cu penajul alb-verzui şi cu o coadă extravagantă, bibilica cu penajul negru cenuşiu împestriţat, şi altele. De multe ori veveriţele, venite din pădurea apropiată, coboară pe copacii din parc să fure din hrana animalelor aflate în cuştile grădinii zoologice. În interiorul parcului zoo este amplasată o fântână artizanală, în care înoată câteva broaşte ţestoase.

Pentru cei mici este amenajat un spaţiu de joacă, dotat cu leagăne. Programul de vizitare este în fiecare zi între orele 8,00-20,00.

Vezi posibilitati de cazare in Judetul Neamt

Scrie raspunsul tau!

Adauga comentariul tau mai jos, sau trackback de pe site-ul propriu. Poti deasemenea sa subscrii la comentarii via RSS.

Va rugam sa pastrati un limbaj civilizat. Fara obscenitati sau spam.

Poti folosi aceste tag-uri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site suporta Gravatar. Pentru a avea un avatar online inregistreaza-te pe Gravatar.