Home » Evenimente

”De la Dragobete la Sărbătoarea Rusaliilor- Tradiții și legendă la români”- spectacol concurs la Casa de Cultură Roman

8 April 2015 0 Comentarii

IMG_4210_resizeÎn cadrul programului Școala Altfel, astazi 8 aprilie 2015, de la orele 11,00 va debuta Concursul De la Dragobete la Sărbătoarea Rusaliilor – Tradiție și legendă la Români, ediția a VII-a, care se desfășoară la Roman. Este o întrecere atractivă pe scenă, în sala mare a Casei de Cultură a Sindicatelor, între cele 9 echipe formate din câte trei elevi reprezentând colegiile și școlile generale din municipiuː 1.Echipa Decişii a Liceului cu Program Sportiv; 2.Echipa Romanticii a Colegiului Naţional Roman Vodă; 3.Echipa Adorabilii a Liceului Tehnologic Vasile Sav; 4.Echipa Ghiduşii reprezentând Şcolile gimnaziale; 5.Echipa Ocrotitorii a Colegiului Tehnic Petru Poni; 6.Echipa Biruitorii a Colegiului Tehnic Miron Costin; 7.Echipa Exuberanţii a Liceului Teologic Episcop Melchisedec; 8.Echipa Temerarii a Liceului Teologic Romano-Catolic Sf. Francisc de Assisi; 9.Echipa Entuziaştii a Colegiului Tehnic Danubiana.

În cadrul concursului, se verifică cunoștințele generale ale concurenților referitoare la cele mai importante sărbători şi tradiţii româneşti începând cu Dragobetele și încheindu-se cu Rusaliile, dar și la cultura și istoria municipiului Roman.

Manifestarea include și momente artistice susținute de tinere talente de la Colegiul Roman Vodă care s-au afirmat în ultimii ani la diverse concursuri și festivaluri de muzică ușoară organizate în țară. Alexandra Chițimuș și Cristian Prăjescu.

Echipajele câştigătoare primesc premii în bani şi diplome pentru locul I, locul II, locul III şi o menţiune, pentru locul IV, celelalte echipaje primesc diplome de participare, iar toţi participanţii vor primi mascote.

Ca şi la ediţiile precedente, sperăm că sala va fi neîncăpătoare si colegii celor de pe scena concursului işi vor susţine echipa! Oare cine va câştiga anul acesta? Suntem curioşi…

Vezi posibilitati de cazare in Judetul Neamt

Scrie raspunsul tau!

Adauga comentariul tau mai jos, sau trackback de pe site-ul propriu. Poti deasemenea sa subscrii la comentarii via RSS.

Va rugam sa pastrati un limbaj civilizat. Fara obscenitati sau spam.

Poti folosi aceste tag-uri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site suporta Gravatar. Pentru a avea un avatar online inregistreaza-te pe Gravatar.