Home » Promovare Turistică

Minivacanță de 1 Mai în Neamț

30 April 2015 0 Comentarii

DSC_8711resize           Ziua de 1 Mai, Ziua Internațională a Muncii, o vreme confiscată pentru a sărbători munca prin muncă, își recapătă încet-încet semnificația și obiceiurile de petrecere. Din timpuri străvechi  această zi marchează Armindeniul. Era considerată ca fiind prima zi de primavară, în care munca era oprită pentru odihna pământului, pentru înmulțirea turmelor și cirezilor, o zi când se obişnuia ca gospodarii locului să iasă în poienile şi terasele din jurul satului pentru a o sărbători câmpeneşte. Se mânca bine şi se bea vin roșu în care s-a pus pelin, astfel că sărbătorii de Armindeni i se mai spunea și Ziua Pelinului.

Anul acesta, ziua de 1 mai cade vineri, deci pot fi trei zile de vacanţă pe care fiecare le poate folosi, fie pentru a se relaxa, pentru a se-ncărca cu o nouă energie, fie pentru a se-mbogăţi cu amintiri, sau a se cultiva pe terenul culturii. De pildă, o ieşire pe Ceahlău pe traseele marcate, de la Cabana Izvorul Muntelui, de la Durău, ori dinspre Bicazu Ardelean, sau de la Neagra, ar fi minunată pentru a vă petrece timpul în aerul curat al muntelui. Pentru un circuit cu autoturismul, vă puteţi stabili un traseu de la Piatra Neamţ spre Târgu Neamţ (Muzeul Ion Creangă, Cetatea Neamţ) spre Rezervaţia de zimbri şi Faună Carpatină Dragoş Vodă, din comuna Vânători. Apoi spre Nemţişor, Muzeul Sadoveanu, Mănăstirea Neamţ şi mai departe, către Mănăstirile Secu, Sihăstria, Petru Vodă, Poiana Largului, Bicaz .

Turiștii vor descoperi suficiente locuri de popas pentru odihnă, recreere și masă la iarbă verde sau la una dintre pensiunile de pe traseu.

Cei ce nu doresc trasee lungi, o plimbare prin Piatra Neamț urmând itinerarulː Parcul Ştefan cel Mare, strada Ştefan cel Mare, Grădina Zoologică, Colibele Haiducilor, Terasa Gospodinelor, ar fi una din propuneri, alta ar fi să treceți Bistriţa pe podul de la Căprioara, ori pe Pasarelă, să vă plimbaţi şi să luați masa la iarbă verde în Ştrandul Tineretului sau să faceți sport pe terenurile amenajate pentru fotbal, tenis, volei, baschet. Unii dintre voi pot merge spre Bâtca Doamnei în caleaşcă, ori călare pe caii de la Baza Hipică. În aceste zile sunt deschise toate muzeele, care vă aşteaptă cu expoziţiile lor permanente. Pentru toţi, Teatrul Tineretului şi Baza Hipică au pregătit câteva surprize, astfel că  Teatrul Tineretului vă aşteaptă la Un spectacol ratat, sâmbătă, 2 mai, ora 19.00, (Sala Studio), iar duminică, 3 mai, la creaţia colectivă după Ion Creangă, O…ladă (Sala Mare), de la ora 19.00. Baza Hipică Virgil Bărbuceanu vă aşteaptă  în ziua de 3 mai de la orele 10,00, la Deschiderea Oficială a Anului Competiţional care va fi marcată de un spectacol ecvestru desfăşurat în arenă, şi de un altul, muzical coregrafic, urmărit pe scenă.

Vă dorim un 1 Mai petrecut în înţelegere şi pace!

Vezi posibilitati de cazare in Judetul Neamt

Scrie raspunsul tau!

Adauga comentariul tau mai jos, sau trackback de pe site-ul propriu. Poti deasemenea sa subscrii la comentarii via RSS.

Va rugam sa pastrati un limbaj civilizat. Fara obscenitati sau spam.

Poti folosi aceste tag-uri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site suporta Gravatar. Pentru a avea un avatar online inregistreaza-te pe Gravatar.