Home » Promovare Turistică

Petrece o zi în Piatra Neamț

10 May 2015 0 Comentarii

piatra neamt                   Staţiunea turistică de interes naţional, Piatra Neamţ este situată la cca 300 de metri deasupra nivelului mării și are, prin aşezare, caracteristicile unei adevărate cetăţi. Orașul este înconjurat de dealuri acoperite cu păduri în amestec dăruindu-şi culorile lor, mereu altele în fiecare anotimp, cu înălţimi între 300 şi 850 de metri, având rol de adevărate bastioaneː la est Pietricica, la sud Cernegura , la vest Bâtca Doamnei cu vestigiile Petrodavei și Cârlomanul, la nord Cozla (pe vârful căreia ajunge telegondola, unde se află şi Trei căldări, pârtia de schi şi telescaunul). Cetatea se bucură de undele râului Bistriţa – cu două lacuri artificiale (Bâtca Doamnei şi Reconstrucţia), adevărate delte pentru păsările migratoare, care pot fi admirate oricând. Când ajungi aici, pe orice cale, şi în orice anotimp ai veni, vei găsi un oraș curat, ornat sărbătoreşte. Nu degeaba, de mai multe decenii la rând, Piatra Neamţ a căpătat supranumele de Perla Moldovei.

O viaţă culturală efervescentă se desfășoară în orașul de provincie: numeroase spectacole ale Teatrului Tineretului expoziții la Galeriile de Artă ori în cadrul muzeelor, festivaluri de muzică şi film care au loc aici.

Localizarea urbei în zonă de munte a orientat prioritățile de dezvoltare către domeniul turistic. Ştrandul Tineretului cu bazine de înot, cu terenuri de sport, cu patinoar, cu bowling, cu restaurante şi terase, cu căsuţe rustice utilate cu tot necesarul, unde te simţi ca pe litoral, Baza Hipică unde se desfăşoară întreceri de călărie la nivel naţional şi internaţional şi care oferă plăcerea unei drumeţii călare ori cu caleaşca, Telegondola ce survolează orașul, Pârtia de schi și telescaunul sunt amenajări unde turiștii se pot simți excelent. Nu trebuie să uităm de evenimentele tematice ce adună iubitori ai sporturilor extreme cum ar fi hard enduro sau skateboard

Oraşul de la poalele munţilor, cu hoteluri de 3 şi 4 stele, cu pensiuni cochete, Perla Moldovei, care te aşteaptă în fiecare anotimp.

Vezi posibilitati de cazare in Judetul Neamt

Scrie raspunsul tau!

Adauga comentariul tau mai jos, sau trackback de pe site-ul propriu. Poti deasemenea sa subscrii la comentarii via RSS.

Va rugam sa pastrati un limbaj civilizat. Fara obscenitati sau spam.

Poti folosi aceste tag-uri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site suporta Gravatar. Pentru a avea un avatar online inregistreaza-te pe Gravatar.