Home » Evenimente

Zilele Municipiului Roman 14-24 mai 2015

12 June 2015 0 Comentarii

IMG_9034_resizeA VI-a ediţie  Zilele Municipiului Roman, desfăşurată între 14-24 mai, anul acesta, a cuprins activități cultural-educative şi sportive diverse. În cadrul acestei ediţii au fost deschise în centrul oraşului Târgul de produse tradiționale şi Târgul meşterilor populari.

Programul manifestărilor dedicate Romanului a fost urmărit cu mare interes de un public numeros care a aplaudat evoluţiile participanţilor la concursurile organizate: Concursul dirijorilor din instituțiile de învățământ teologic din Moldova,  dedicat Zilelor Melchisedec Ştefănescu ediţia a XV-a, Concursul de cultură generală de la Biblioteca Roman, Speranţă pentru mâine, aflat la a XIII-a ediţie, Parada costumelor de epocă, Concursul de scenete istorice sau Concursul de ştafetă.

De o participare numeroasă s-au bucurat vernisajul Expoziției documentare Sfântul Antimis în istoria Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, de la Muzeul de Istorie, apoi simpozioanele Ipostaze ale românirii cântărilor de strană și Preoți franciscani încarcerați pentru credință, Conferinţa Naţională Moodle  în Educaţie – Ediția I, de la Liceul Tehnologic Vasile Sav, Didactică cu softuri educaționale, blend e-learning, lansarea de carte Părintele Dumitru Stăniloae – creatorul unei teologii mărturisitoare în contemporaneitate (1903-1993). De asemenea, deosebit de apreciate au fost Concertul de muzică clasică susținut la Catedrala Arhiepiscopală de Coralele reunite ale instituțiilor de învățământ teologic din Moldova,  apoi spectacolul susţinut elevii şi profesorii Şcolii de Artă Sergiu Celibidache, şi spectacolul Şcoala de agenţi a Companiei teatrale Vouă, de la Casa de Cultură.

În cadrul spectacolelor susţinute în centrul cetăţii muşatine au performat numeroși și renumiți interpreți de muzică populară și ușoară, cărora li s-au alăturat şi câteva talente locale, fiind aplaudați cu toții la scenă deschisă. Nici iubitorii de teatru n-au fost uitaţi: între 22 și 24 mai romaşcanii şi invitaţii lor au putut urmări, cu real interes, spectacolele prezentate de trupele de teatru din Roman, Medgidia, Braşov şi din Lugoj  în cadrul Festivalului Naţional de Teatru de Amatori de la Cercul Militar.

Toate serile Zilelor Municipiului Roman, s-au încheiat în cântec, dans şi voie bună!

Vezi posibilitati de cazare in Judetul Neamt

Scrie raspunsul tau!

Adauga comentariul tau mai jos, sau trackback de pe site-ul propriu. Poti deasemenea sa subscrii la comentarii via RSS.

Va rugam sa pastrati un limbaj civilizat. Fara obscenitati sau spam.

Poti folosi aceste tag-uri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site suporta Gravatar. Pentru a avea un avatar online inregistreaza-te pe Gravatar.