Home » Agrement

Noul Centru de vizitare al Parcului Naţional Ceahlău

31 July 2015 0 Comentarii
La poalele Masivului Ceahlău, în Izvorul Muntelui (mergeţi 8 km la stânga din drumul naţional 15, la ieşirea din Bicaz spre Barajul Bicaz) s-a deschis astăzi un Centru de vizitare care vă aşteaptă să-i treceţi pragul.

Amplasat chiar la intrarea în parc, pe partea stângă a drumului ce merge la Durău, Centrul funcţionează într-o clădire nouă, realizată cu fonduri europene şi pune la dispoziţia vizitatorilor spaţii generoase şi frumos decorate.

Aici poţi afla tot felul de informaţii despre Parcul Naţional Ceahlău: cele mai frumoase legende ale Ceahlăului le poţi asculta la căşti; despre faună şi floră poţi afla vizionând filme în format 2 şi 3 D, într-o mică sală tip cinema; copii au la dispoziţie diferite jocuri care au menirea de a le trezi interesul şi dragostea faţă de natură, precum şi toate picturile de pe pereţii Centrului care reliefează zone naturale deosebite din parc, din care nu lipsesc ursul, lupul, vulpea, precum şi alte mamifere şi păsări.

La toate acestea se adaugă informaţiile pe care le veţi găsiţi în materialele tipărite şi, nu în ultimul rând, cele oferite de personalul Direcţiei de Administrare a Parcului Naţional Ceahlău, privind traseele montane şi alte lucuri pe care trebuie să le ştiţi când porniţi pe poteci de munte.

Vă aşteptăm să veniţi şi să vă bucuraţi de acest nou edificiu pe care l-am construit pentru a cinsti Muntele Sfânt al românilor – Ceahlăul şi pentru Dumneavoastră, toţi iubitorii de natură.

Vezi posibilitati de cazare in Judetul Neamt

Scrie raspunsul tau!

Adauga comentariul tau mai jos, sau trackback de pe site-ul propriu. Poti deasemenea sa subscrii la comentarii via RSS.

Va rugam sa pastrati un limbaj civilizat. Fara obscenitati sau spam.

Poti folosi aceste tag-uri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site suporta Gravatar. Pentru a avea un avatar online inregistreaza-te pe Gravatar.