Home » Alte evenimente

Evenimente perioada 08-16 august 2015

7 August 2015 0 Comentarii

DSC_8711resize
ZIUA MARINEI ROMÂNE – BICAZ, 15 august 2015
Ediția din acest an a sărbătorii care se desfășoară de ziua Sfintei Maria va avea loc în Portul de pe Lacul Izvorul Muntelui, sâmbătă 15 august, așa cum se celebrează în orașele porturi din țară.
Evenimentul va începe la ora 10.00 cu un Te Deum în memoria marinarilor căzuți la datorie de-a lungul timpurilor, lansarea la apă a coroanelor de flori şi ceremonia religioasă. După acest moment de început evenimentul va continua cu o serie de concursuri la care pot participa toți turiștii și localnicii amatori de distracții maritime.

CINEMA ÎN AER LIBER – PIATRA NEAMȚ

Caravana Filmelor NexT (sâmbătă 8 august 2015) pornește la drum pentru al doilea sezon și duce o parte din cele mai bune scurt metraje văzute în cadrul Festivalului de Film NexT. În 2015, Caravana Filmelor NexT aduce spectatorilor săi patru programe de filme scurte cu povești de neuitat, perfecte pentru serile de vară. Și în acest an, accesul la proiecțiile din cadrul Caravanei Filmelor NexT este gratuit.

COMPLEXUL MUZEAL JUDEȚEAN NEAMȚ

În perioada 1-31 august 2015 , Muzeul de Istorie și Arheologie Piatra Neamț, găzduiește Expoziția de amoniți și melci fosili din România.

Expoziția de sculptură și desen – Nicolae Fleissig și Maxim Dumitraş
În perioada 28 iulie – 7 septembrie 2015, la Muzeul de Artă din Piatra-Neamţ va avea loc un eveniment expoziţional de excepţie, organizat în colaborare cu doi sculptori, Nicolae Fleissig şi Maxim Dumitraş. Aflaţi pentru prima dată pe simezele muzeului cu o expoziţie personală, cei doi artişti expun peste 80 de lucrări de sculptură şi desene realizate în ultimii ani.

Mihai Eminescu în arta medaliei. Colecţiile Coriolan Chiricheş şi Mihai Cornaci (Botoşani)
Muzeul de Istorie şi Arheologia Piatra-Neamţ valorifică periodic piese din colecţiile particulare. În această perioadă instituţia noastră şi-a propus să valorifice materialul numismatic şi nu numai din colecţiile Coriolan Chiricheş şi Mihai Cornaci.

JOI 15 AUGUST 2015 sărbătorim „Adormirea Maicii Domnului” la hramurile Mănăstirii Bistrița și Văratec.

BIBLIOTECA JUDETEANĂ „G.T.KIRILEANU″ NEAMȚ

„Timpul n-a mai avut răbdare”
35 de ani de la moartea lui Marin Preda (5 august 1922 – 16 mai 1980)
locaţie: holul principal al Bibliotecii Judeţene „G. T. Kirileanu” Neamţ (Bd. Republicii, nr. 15)
organizator: Secţia de împrumut carte pentru adulţi „Mihail Sadoveanu” din cadrul Bibliotecii Judeţene „G. T. Kirileanu” Neamţ.

Vezi posibilitati de cazare in Judetul Neamt

Scrie raspunsul tau!

Adauga comentariul tau mai jos, sau trackback de pe site-ul propriu. Poti deasemenea sa subscrii la comentarii via RSS.

Va rugam sa pastrati un limbaj civilizat. Fara obscenitati sau spam.

Poti folosi aceste tag-uri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site suporta Gravatar. Pentru a avea un avatar online inregistreaza-te pe Gravatar.