Home » Alte evenimente

Evenimente perioada 17-23 august 2015

14 August 2015 0 Comentarii

DSC_8711resizeFESTIVALUL DE LĂUTĂ TÂRGU NEAMȚ, 21-23 august 2015
Festivalul de lăută din Cetatea Neamț ajunge anul acesta la cea de-a cincea ediție, având ca oaspeți în perioada 21-23 august muzicieni ai pleadei de lăutiști din România: Constantin LAZĂR (Iași), Costin SOARE (București) și Alexandru CREȚESCU (Timișoara). Sala Sfatului din semeața cetate de hotar așteaptă melomanii de la ceasurile 7 ale serii cu concerte de lăută și recitaluri de poezie medievală. Stihurile vremurilor de mult apuse vor prinde viață între zidurile cetății de hotar grație jupânițelor din Ordinul Mușatinilor (Ținutul Rădăuților) și domnițelor din Ordinul Basarabilor (Klausenburg).

COMPLEXUL MUZEAL JUDEȚEAN NEAMȚ

În perioada 1-31 august 2015 , Muzeul de Istorie și Arheologie Piatra Neamț, găzduiește Expoziția de amoniți și melci fosili din România.

Expoziția de sculptură și desen – Nicolae Fleissig și Maxim Dumitraş
În perioada 28 iulie – 7 septembrie 2015, la Muzeul de Artă din Piatra-Neamţ va avea loc un eveniment expoziţional de excepţie, organizat în colaborare cu doi sculptori, Nicolae Fleissig şi Maxim Dumitraş. Aflaţi pentru prima dată pe simezele muzeului cu o expoziţie personală, cei doi artişti expun peste 80 de lucrări de sculptură şi desene realizate în ultimii ani.

Mihai Eminescu în arta medaliei. Colecţiile Coriolan Chiricheş şi Mihai Cornaci (Botoşani)
Muzeul de Istorie şi Arheologia Piatra-Neamţ valorifică periodic piese din colecţiile particulare. În această perioadă instituţia noastră şi-a propus să valorifice materialul numismatic şi nu numai din colecţiile Coriolan Chiricheş şi Mihai Cornaci.

BIBLIOTECA JUDETEANĂ „G.T.KIRILEANU″ NEAMȚ

„Timpul n-a mai avut răbdare”
35 de ani de la moartea lui Marin Preda (5 august 1922 – 16 mai 1980)
locaţie: holul principal al Bibliotecii Judeţene „G. T. Kirileanu” Neamţ (Bd. Republicii, nr. 15)
organizator: Secţia de împrumut carte pentru adulţi „Mihail Sadoveanu” din cadrul Bibliotecii Judeţene „G. T. Kirileanu” Neamţ.

Vezi posibilitati de cazare in Judetul Neamt

Scrie raspunsul tau!

Adauga comentariul tau mai jos, sau trackback de pe site-ul propriu. Poti deasemenea sa subscrii la comentarii via RSS.

Va rugam sa pastrati un limbaj civilizat. Fara obscenitati sau spam.

Poti folosi aceste tag-uri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site suporta Gravatar. Pentru a avea un avatar online inregistreaza-te pe Gravatar.