Home » Alte evenimente

Evenimente perioada 26 octombrie – 1 noiembrie 2015

26 October 2015 0 Comentarii

DSC_8711resize

BIBLIOTECA JUDETEANĂ „G.T. KIRILEANU″ NEAMŢ

Expoziţii

Cuvioasa Parascheva – Ocrotitoarea Moldovei

Locaţie: holul principal al Bibliotecii Judeţene (Bd. Republicii, nr. 15)

Organizator: Secţia de împrumut carte pentru adulţi „Mihail Sadoveanu” a Bibliotecii Judeţene

„G. T. Kirileanu” Neamţ

Scriitori născuţi în luna octombrie:

Zaharia Stancu (5 octombrie);

Eusebiu Camilar (7 octombrie);

Ştefan Octavian Iosif (11 octombrie)

Dimitrie Cantemir – Domn al Moldovei (26 octombrie 1673)

Locaţie: holul Secţiei de împrumut carte pentru copii şi Ludotecă „Ion Creangă” a Bibliotecii Judeţene (Bd. Republicii, nr. 15)

Organizator: Secţia de împrumut carte pentru copii şi Ludotecă „Ion Creangă” din cadrul Bibliotecii Judeţene „G. T. Kirileanu” Neamţ

Calendar aniversar

Gib I. Mihăescu (23 aprilie 1894 – 19 octombrie 1935)

29 octombrie – Ziua Internaţională a Internetului

Locaţie: holul Sălii de lectură din cadrul Bibliotecii Judeţene (Bd. Republicii, nr. 15)

Organizator: Sala de lectură carte din cadrul Bibliotecii Judeţene „G. T. Kirileanu” Neamţ

CENTRUL PENTRU CULTURĂ ŞI ARTE “CARMEN SAECULARE” NEAMŢ

Organizează cea de-a treia ediţie a Concursului judeţean de fotografie FOTO(ETNO)GRAFIA. Competiţia se adresează fotografilor amatori sau profesionişti, deţinătorilor de material fotografic în domeniul etnografiei din judeţul Neamţ şi îşi propune atât scoaterea la lumină a documentelor vizuale păstrate în colecţii particulare, cât şi stimularea fotografierii satului viu, contemporan, surprins în elementele care îl definesc. Data limită până la care se vor primi lucrările, decernarea premiilor, locaţia şi ora exactă a acestora vor fi anunţate până la data de 15 octombrie 2015.

„Coase-ţi ia!” la „Şezătoare”

În cadrul Centrului pentru Cultură şi Arte „Carmen Saeculare” Neamţ funcţionează, de aproape un an, un adevărat club al pasionatelor de artă populară din Piatra-Neamţ, care se reunesc săptămânal, sub îndemnul „Coase-ţi ia!”, pentru a duce mai departe o artă tradiţională reînviată în ultima perioadă – cusutul iilor populare. Miercuri, 7 octombrie, acestea s-au întâlnit din nou, dar, acum, într-un decor potrivit, care aminteşte de interioarele vechilor case ţărăneşti. Activitatea acestora se va desfăşura în sala cursurilor de artă populară, care a fost reamenajată în cadrul Şcolii Populare de Arte. În noua sală se regăsesc acum un război de ţesut, păretare, covoare tradiţionale şi alte obiecte de uz casnic din gospodăria tradiţională românească, toate, surse de inspiraţie pentru meşteriţele iubitoare de artă populară. În sala care va purta numele „Şezătoarea”, se vor desfăşura şi orele din cadrul cursului de artă populară coordonat, ca şi anul şcolar trecut, de Mădălina Mariuţac. Proiectul „Coase-ţi ia!” are ca scop revitalizarea unei îndeletniciri tradiţionale specifice zonei Neamţ şi readucerea în prim plan a celei mai frumoase piese de port popular românesc – ia. Proiectul s-a bucurat de mare succes în rândul iubitoarelor de artă populară, numărul membrelor clubului mărindu-se la fiecare întâlnire.

COMPLEXUL MUZEAL JUDEŢEAN NEAMŢ

Muzeul de Istorie şi Arheologie Piatra Neamţ

Vernisaj expoziţie “Evoluţia speciei umane”

Zilele Ştiinţei vă aduc, împreună cu Muzeul de Istorie şi Arheologie Piatra Neamţ, o expoziţie inedită despre “Evoluţia speciei umane”, realizată de către artistul plastic, pasionat paleoantropolog, Eduard Constantin Olaru. Expoziţia prezintă o tematică neabordată încă în România, şi anume descendenţa speciei umane, şi îşi propune să reconstituie facial toate craniile de hominide descoperite până în 2013.
Vernisajul va fi însoţit de conferinţa „Despre evoluţionism şi descendenţa speciei umane” la care vor fi ca invitaţi profesori şi cercetători din biologie, antropologie şi arheologie. Expoziţia va fi organizată în sala principală a muzeului şi poate fi vizitată în intervalul 2 octombrie – 15 noiembrie 2015. Vernisajul expoziţiei va avea loc la data de 3 octombrie, la ora 15:00, în cadrul Muzeului de Istorie şi Arheologie Piatra Neamţ.  Intrarea este liberă.

Vezi posibilitati de cazare in Judetul Neamt

Scrie raspunsul tau!

Adauga comentariul tau mai jos, sau trackback de pe site-ul propriu. Poti deasemenea sa subscrii la comentarii via RSS.

Va rugam sa pastrati un limbaj civilizat. Fara obscenitati sau spam.

Poti folosi aceste tag-uri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site suporta Gravatar. Pentru a avea un avatar online inregistreaza-te pe Gravatar.