Home » Obiceiuri, tradiții și meșteșuguri

Cântecele nemuritoare ale Crăciunului – colindele

21 December 2015 0 Comentarii

Sărbătoarea cea mai importantă din an, Crăciunul, se apropie cu pași repezi. Încă câteva zile și ne vom bucura de această sfântă zi, care parcă în fiecare an e mai frumoasă ca anul trecut. Chiar dacă îl petreci tradițional sau mai modern, parcă nici un Crăciun nu seamănă cu celălalt. De asta magia lui este unică și sărbătorile de iarnă sunt cele mai deosebite din întreg anul.

Din tradiția de Crăciun, unul dintre cele mai frumoase obiceiuri este reprezentat de colindat. Având origini străvechi, colindatul păstrează obiceiul precreștin de a ura în perioada Calendelor, cand romanii umblau și își făceau daruri unii celorlalți, prețuind astfel ideea de a dărui și a primi cadouri. În trecut, colindatul era atributul bărbaților, în general a celor tineri, această tradiție transformându-se în ziua de astăzi într-o superstiție – dacă primii colindători care-ți vin de Crăciun sunt băieți, o să-ți meargă bine tot anul care vine. Pentru urările lor, de obicei colindătorii primesc de la cei pe care îi colindă colaci, mere, nuci și alte bunătăți.

Colindele, aceste cântece nemuritoare ale Crăciunului, nu mai au nevoie de altă introducere. Mai degrabă să ne bucurăm ascultându-le, să simțim cum magia lor ne învăluie sufletele dând acestor momente o încărcătura extraordinară. Vine Crăciunul, iar noi trebuie să primim această sfântă sărbătoare ca pe un dar, un dar care ne-a fost oferit și pe care trebuie să-l prețuim într-un mod cât mai special. De Crăciun trebuie să prețuim lucrurile simple, să fim mai buni cu cei din jur, și dacă se poate să oferim cât mai mult. Să oferim mai mult timp petrecut cu cei dragi, să oferim recunoștință, să oferim mulțumire celor care ne sunt alături în fiecare zi. Un Crăciun cu lumină și dragoste în suflete!

Vezi posibilitati de cazare in Judetul Neamt

Scrie raspunsul tau!

Adauga comentariul tau mai jos, sau trackback de pe site-ul propriu. Poti deasemenea sa subscrii la comentarii via RSS.

Va rugam sa pastrati un limbaj civilizat. Fara obscenitati sau spam.

Poti folosi aceste tag-uri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site suporta Gravatar. Pentru a avea un avatar online inregistreaza-te pe Gravatar.