15 motive să vizitezi judeţul Neamţ
Episodul 1 – Gastronomie în Neamţ
În Neamţ, fie că poposeşti pentru o perioadă mai scurtă, fie că stai mai mult, te vei putea înfrupta din platouri tradiţionale pregătite din muşchiuleţ de porc afumat, cârnăciori de casă, pârjoale, tobă, slăninuţă, brânză cu ceapă roşie, toate pregătite conform tradiţiilor culinare ale zonei. Alte preparate moldoveneşti recunoscute pentru fineţea cu care alintă papilele gustative sunt ciorba acrită cu borş de putină, dresala, răciturile, hârzobul de păstrăv şi nu în ultimul rând o tochitură moldovenească pregătită cu carne de porc, mămăliguţă şi ou, telemea de oaie şi cârnaţi. Delicioasele plăcinte poale-n brâu umplute cu brânză dulce sau sărată, alivenci moldoveneşti servite calde şi garnisite cu smântână sau învârtitele, completează bogata listă a mâncărurilor tradiţionale. De vei vrea să-ţi potoleşti setea, gazdele te vor primi cu un sirop din muguri de brad numai bun pentru zilele toride ale verii, iar în gerul iernii, cu o afinată făcută din fructe proaspete din munţii Neamţului, care să-ţi însoţească poveştile spuse la gura sobei.
Scrie raspunsul tau!