Home » Agrement, Lacuri în județul Neamț, Promovare Turistică

Lacul Bâtca Doamnei – Piatra Neamţ

13 June 2016 0 Comentarii

Lacul Bâtca Doamnei este aşezat chiar la marginea municipiului Piatra Neamţ, în apropierea şoselei de centură a oraşului, la ieşirea spre Bicaz. Fiind o oază de linişte şi de agrement pentru locuitorii şi vizitatorii oraşului Piatra Neamţ, zona oferă o privelişte deosebită a Văii Bistriței, apele lacului mărginind abrupta Bâtcă a Doamnei, pe platoul căreia stau ascunse ruinele cetăţii dacice Petrodava. Pe malul Bistriței, imediat în vecinătatea hidrocentralei ce stăvilește apele lacului, se află Complexul de agrement ”Peste Vale” şi Baza hipică ”Col. Virgil Bărbuceanu”, locuri de interes pentru cei ce îşi doresc o gură de linişte şi aer curat la poalele muntelui Cernegura.

Pe lac există un centru de închirieri caiace de agrement şi hidrobiciclete în zona ”ponton”, iar imediat în apropierea lacului, în Complexul de agrement ”Peste Vale” din Piatra Neamţ există posibilitatea închirierii de biciclete, cu care aveți posibilitatea de a face o plimbare pe drumul de pe malul lacului, unde puteţi admira un peisaj superb. Zona este des frecventată de biciclişti, atleţi cât şi de cei ce preferă sporturile mai relaxante precum pescuitul sportiv.

Vezi posibilitati de cazare in Judetul Neamt

Scrie raspunsul tau!

Adauga comentariul tau mai jos, sau trackback de pe site-ul propriu. Poti deasemenea sa subscrii la comentarii via RSS.

Va rugam sa pastrati un limbaj civilizat. Fara obscenitati sau spam.

Poti folosi aceste tag-uri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site suporta Gravatar. Pentru a avea un avatar online inregistreaza-te pe Gravatar.