Home » Evenimente, Festivaluri organizate de Consiliul Județean Neamț

FESTIVALUL INTERNATIONAL DE FOLCLOR “CEAHLĂUL”, ediţia a XIX-a 2016

1 August 2016 1 Comentariu
Între 5 şi 10 august, în organizarea Centrului pentru Cultură şi Arte “Carmen Saeculare” și sub patronajul Consiliului Județean Neamț, se va desfăşura cea de a XIX-a ediţie a Festivalului Internaţional de Folclor “Ceahlăul”.

Prestigioasa manifestare, înfiinţată în anul 1991, prilejuieşte şi anul acesta întâlnirea publicului din întreg judeţul Neamţ, dar şi a turiştilor, cu ansambluri folclorice din țară și din străinătate: Grupul de Dansuri Populare „Qena”, din Qena/Kena (Egipt), Ansamblul Folcloric de Dansuri și Cântece „Filigrani” din Ohrid (Macedonia), Ansamblul Folcloric „Soko” din Bujanovac (Serbia), Ansamblul Folcloric „Ognenite” din Busmantci (Bulgaria), Ansamblurile Folclorice Tătărești „Qarasu”, Medgidia și „Qaradeniz”, Constanța, ale Uniunii Democrate a Tatărilor Turco – Musulmani din România, Ansamblul Folcloric Aromân „Dor” din Sarighiol de Deal (Tulcea), Ansamblul Folcloric „Străjerii” din Dolheștii Mici (Suceava), Ansamblul Folcloric „Flori de Romanați” din Dobrosloveni (Olt) și Ansamblul Folcloric „Floricică de la Munte” al Centrului pentru Cultură și Arte „Carmen Saeculare” Neamț.

Ediţia 2016 a Festivalului Internaţional de Folclor “Ceahlăul” se va deschide vineri, 5 august, cu o paradă a portului popular, urmând ca, de la ora 20,00, în Piaţa Turnului din Piatra Neamț, să aibă loc spectacolul formațiilor folclorice. Începând cu ziua de sâmbătă, ansamblurile vor face un adevărat periplu prin judeţ, cu spectacole și parade folclorice susținute la Târgu Neamţ (6 august), Ceahlău-stațiunea Durău (7 august), Roznov (8 august) şi Bicaz (9 august). Ediţia a XIX-a a Festivalului Internaţional de Folclor “Ceahlăul” se va încheia la Piatra-Neamţ, miercuri, 10 august. Intrarea publicului la spectacolele de pe parcursul celor şase zile de festival este liberă.

Partenerii Festivalului Internaţional de Folclor „Ceahlăul” sunt Primăria şi Consiliul Local Piatra-Neamţ, Primăria şi Consiliul Local Târgu Neamţ, Primăria şi Consiliul Local Ceahlău, Primăria şi Consiliul Local Bicaz, Primăria şi Consiliul Local Roznov.

Vezi posibilitati de cazare in Judetul Neamt

1 Comentariu »

Scrie raspunsul tau!

Adauga comentariul tau mai jos, sau trackback de pe site-ul propriu. Poti deasemenea sa subscrii la comentarii via RSS.

Va rugam sa pastrati un limbaj civilizat. Fara obscenitati sau spam.

Poti folosi aceste tag-uri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site suporta Gravatar. Pentru a avea un avatar online inregistreaza-te pe Gravatar.