Home » Parcul Național Ceahlău

Toamna la poalele muntelui Ceahlău

30 September 2016 0 Comentarii

Perdeaua deasă a pădurilor, mulțimea văilor precum și pereții abrupturilor  care pornesc din arcul pădurilor adăpostesc comorile Ceahlăului. Aceste comori nu sunt ascunse, ele așteaptă să fie redescoperite de turiști, care vor avea parte de drumeții de neuitat, pe acest munte plin de legende.

În fiecare anotimp Ceahlăul se îmbracă de sărbătoare. Tabloul vegetației bogate din timpul verii devine o amplă simfonie de toamnă. Apoi, pădurile de fag de la poalele Ceahlăului foşnesc în rugina de toamnă în timp ce pe polițe și pe abrupturile Ocolașului mic crinii se pregătesc pentru marea sărbătoare a culorilor înainte de sosirea zăpezilor. Toate la un loc dau muntelui Ceahlău o trăsătura unică de frumusețe și sălbăticie.

Ce poate fi mai frumos toamna decât o drumeție prin misterioasele păduri de fag de la poalele Ceahlăului. Toamna e anotimpul plin de culoare și de o lumină mult mai plăcută decât cea a verii. Potecile Ceahlăului se strecoară pe sub crengile aplecate ale copacilor portocalii și urcă spre platoul unde se află cabana Dochia. Pe oricare din traseele turistice vei putea admira armonia de culori ruginii pe care toamna le aduce odată cu ea. Atracțiile muntelui Ceahlău sunt variate, de la cea mai mică floare aflată pe vârf până la marile blocuri de piatră cu forme spectaculoase, fiecare având povestea ei.

Toamna, bătrânul Ceahlău se înalță încet, tăcut ṣi semeț dintr-o mare de culori pastelate ce îţi încântă privirea prin frumuseţea lor. Coloritul frunzelor pastelează potecile Ceahlăului iar peisajul devine o pictură în faṭa turiștilor pe care îi îndeamnă la plimbare.

Vezi posibilitati de cazare in Judetul Neamt

Scrie raspunsul tau!

Adauga comentariul tau mai jos, sau trackback de pe site-ul propriu. Poti deasemenea sa subscrii la comentarii via RSS.

Va rugam sa pastrati un limbaj civilizat. Fara obscenitati sau spam.

Poti folosi aceste tag-uri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site suporta Gravatar. Pentru a avea un avatar online inregistreaza-te pe Gravatar.