Home » Evenimente, Gastronomie delicioasă din Neamţ, Promovare Turistică

Sărbători de poveste la Neamț

23 December 2016 0 Comentarii

Nemțenii și toți cei care ajung la Piatra Neamț până pe 5 ianuarie 2017 au posibilitatea de a se bucura de o atmosferă de sărbătoare deosebită, datorită Târgului de Crăciun, care s-a deschis pe 4 decembrie, la Curtea Domnească. Evenimentul, care a debutat cu un concert susținut de Smiley, va aduce pentru publicul nemțean și alți artiști, precum Lidia Buble, Dorian Popa, The dAdA și Alexandra Ungureanu, Nadir, Lora&band, Aurel Moldoveanu, Stela Botez și Monica Ropotă, Amna, Misty și Keo, Phelipe, Bere Gratis și Gheorghe Zamfir, Heavy Rotation, DJ Rynno și Silvia, Hevito, Mandinga, Alb și Negru, Trupa Hara, Proconsul și Guess Who. Scena special amplasată în târg va găzdui nenumărate ansambluri folclorice, care vor aduce tradițiile de sărbători din județ și din alte zone ale țării. De asemenea, vor putea fi urmăriți evoluând atât membrii Ansamblului „Floricică de la Munte“ al Centrului pentru Cultură și Arte „Carmen Saeculare“, cât și elevii claselor de muzică de la Școala de Arte.

Vineri seara, 23 decembrie, străzile orașului vor fi cutreierate de Caravana lui Moș Crăciun, iar noaptea dintre ani va fi luminată de focurile de artificii.

Spectacolele au loc în serile de joi și până duminică.

Publicul se poate bucura de oferte culinare constând în preparate calde sau mâncăruri tradiționale din diverse zone ale țării, vin fiert, ceaiuri fierbinți, dar și de cadouri speciale, potrivite Sărbătorilor de Iarnă. Stăpânii patinelor au la dispoziție un patinoar, care se găsește tot la Curtea Domnească.

De la lăsarea întunericului, întreaga zonă a Târgului se transformă într-un spațiu feeric, datorită miilor de luminițe care sclipesc în noapte.

Anul acesta e aproape de final și cum veștile bune apar la timp, pentru cei care nu s-au gândit încă unde vor petrece sărbătorile anul acesta, avem o propunere inedită: Sărbătorește Crăciunul și trecerea dintre ani în Piatra Neamț! Îți oferim câteva informații despre Târgul de Crăciun la Neamț din perioada 04 decembrie 2016 – 05 ianuarie 2017 ca să poți să te hotărăști să vii sau să revii pe la noi.

Curtea Domnească din centrul Pietrei Neamț s-a transformat într-un loc feeric prin amenajarea Târgului de Crăciun de la Neamț, un eveniment ce a fost organizat de către principalele instituții administrative și culturale din județ și care își propune să ofere o opțiune în plus pentru petrecerea timpului liber la Neamț. Târgul se găsește la prima ediție însă amplasamentul ales conferă evenimentului un aer distinctiv și original, aspectul târgului per ansamblu reușind să păstreze specificul rustic al locației.

În cadrul târgul s-au amenajat un patinoar, o mulțime de căsuțe cu lucruri frumoase și bunătăți de-ale gurii, un atelier de creație în care cei mici pot să-și descopere sau să-și exerseze talentele, o scenă unde au cântat deja și vor mai cânta până după anul nou o parte dintre cei mai plăcuți artiști de pe la noi și desigur un frumos brad unde Moș Crăciun va împărți cadouri în preajma Crăciunului.

Atmosfera târgului este una de poveste, iar dacă noi nu te-am convins încă, o va face orașul Piatra Neamț cu siguranță. Sărbători cu bine!

Vezi posibilitati de cazare in Judetul Neamt

Scrie raspunsul tau!

Adauga comentariul tau mai jos, sau trackback de pe site-ul propriu. Poti deasemenea sa subscrii la comentarii via RSS.

Va rugam sa pastrati un limbaj civilizat. Fara obscenitati sau spam.

Poti folosi aceste tag-uri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site suporta Gravatar. Pentru a avea un avatar online inregistreaza-te pe Gravatar.