Home » Circuite turistice, Promovare Turistică
,

Vacanță la Neamț “Spiritualitate și relaxare” – Traseul IV

27 April 2017 0 Comentarii

 

 

Traseul IV – Cheile Bicazului – Bicaz – Durău

 

 

 

Icoana Maicii Domnului – Mănăstirea Durău

 

Icoana Maicii Domnului de la Mănăstirea Durău a înfăptuit multe minuni, dar despre cea cu părintele Silvestru se vorbește cel mai des. El s-a rugat toată viața ca Maica Domnului „să-i de sfârșitul cel bun“. Apoi săruta icoana și se ducea la ascultare cu ochii în lacrimi. De la o vreme, părintele Silvestru surzise de tot, dar venea la biserică tot timpul și fără să întârzie. El le-a explicat celor ce l-au întrebat cum se respectă programul, că se roagă la Maica Domnului să îl trezească pentru rugăciune și ea îl trezea, atingându-l ușor, în fiecare noapte. În toamna anului 1919, pe când erau cu toții la Utrenie și se cânta „Ceea ce ești mai cinstită decât Heruvimii“, părintele Silvestru făcea metanii, după obicei, la icoana Maicii Domnului. Apoi, el a rămas în genunchi, cu fruntea la pământ. Părinții credeau că l-a furat somnul. La sfârșitul slujbei, l-au deșteptat, zicând: – Scoală, părinte Silvestru, că s-a terminat Utrenia! Dar, minunea se înfătui, căci părintele Silvestru își dăduse duhul înaintea icoanei Preasfintei Fecioare!

Mănăstirea Durău a fost ridicată pe locul unui vechi schit existent de pe la 1600, cu prima atestare documentară datând din 1779 şi ascunde lucrări de o mare desfăşurare picturală, cu personaje şi elemente preluate din peisajul locului, din portul şi tipologia umană locală, fără parcă a mai respecta vechile canoane iconografice, prin care renumitul pictor Nicolae Tonitza şi ucenicii săi şi-au lăsat aici amprenta, spre admiraţia vizitatorilor.

Mănăstirea Durău se află pe DJ155F, la 12 km din DN15 (la stânga din satul Bistricioara). Info tel. +40 233 256 674

Foto: Icoana Maicii Domnului

 

 

 

Vezi posibilitati de cazare in Judetul Neamt

Scrie raspunsul tau!

Adauga comentariul tau mai jos, sau trackback de pe site-ul propriu. Poti deasemenea sa subscrii la comentarii via RSS.

Va rugam sa pastrati un limbaj civilizat. Fara obscenitati sau spam.

Poti folosi aceste tag-uri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site suporta Gravatar. Pentru a avea un avatar online inregistreaza-te pe Gravatar.