Home » Alte evenimente, Evenimente

Centrul pentru Cultură şi Arte „Carmen Saeculare” Piatra Neamț – ZIUA UNIVERSALĂ A IEI sâmbătă, 24 iunie 2017

22 June 2017 0 Comentarii

 

 

Centrul pentru Cultură și Arte „Carmen Saeculare”, cu sprijinul Consiliul Județean Neamț și al Primăriei municipiului Piatra-Neamț organizează sâmbătă, 24 iunie, de la ora 16.00, pe platoul Curții Domnești din Piatra-Neamț, ZIUA UNIVERSALĂ A IEI.

Concepută iniţial ca o manifestare de spiritualitate autentică a comunităţilor de români din străinătate, Ziua Universală a Iei a fost treptat integrată în întreg spaţiul cultural românesc şi începe să fie marcată de aproape toate instituţiile culturale din ţară.

Ia va fi sărbătorită la Piatra-Neamț prin mai multe manifestări interactive. Astfel, începând cu ora 16:00, se vor deschide ateliere demonstrative de meșteșuguri tradiționale (țesut-cusut, împletituri din sfoară, măști populare, împletituri fibre vegetale, olărit, modelaj lut).

Tot de loa ora 16:00, vor avea loc spectacole susținute de elevii Școlii Populare de Arte, de ansamblurile folclorice și tinerele talente din județul Neamț.

De la ora 20:30, Ansamblul folcloric „Floricică de la Munte” va susține un spectacol dedicat obiceiurilor de Sânziene, iar de la 21:30, va avea loc un spectacol extraordinar al invitaților speciali ai serii, interpretul Ionuț Fulea și Formația „Codru de România”.

 

 

 

 

Vezi posibilitati de cazare in Judetul Neamt

Scrie raspunsul tau!

Adauga comentariul tau mai jos, sau trackback de pe site-ul propriu. Poti deasemenea sa subscrii la comentarii via RSS.

Va rugam sa pastrati un limbaj civilizat. Fara obscenitati sau spam.

Poti folosi aceste tag-uri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site suporta Gravatar. Pentru a avea un avatar online inregistreaza-te pe Gravatar.