Home » Alte evenimente, Evenimente

Biblioteca “G. T. Kirileanu” Piatra Neamt – Sadoveniana, joi 19 octombrie 2017

18 October 2017 0 Comentarii

biblioteca-kirileanu

 

BULETIN  INFORMATIV

 

 

 

Opera lui Sadoveanu,

readusă în atenția cititorilor la Biblioteca Județeană

 

Biblioteca Județeană „G.T. Kirileanu“ Neamț marchează 56 de ani de la trecerea „dincolo de negură“ a scriitorului Mihail Sadoveanu (5 noiembrie 1880 – 19 octombrie 1961), printr-o serie de manifestări desfășurate joi, 19 octombrie 2017.

Începând cu ora 11.00, în Sala Tezaur va fi susținut un colocviu sadovenian cu audiții, vizionare de secvențe de pe DVD și expoziție de publicații, în parteneriat cu Fundația „Crizantema“.

De asemenea, de la ora 13.30, în Sala Expo-Club „Victor Brauner“, va avea loc un simpozion în jurul operei lui Mihail Sadoveanu, al cărui invitat special este arhimandrit Mihail Daniliuc, egumenul Schitului Vovidenia-Neamț, Custode al Casei Memoriale Visarion Puiu și Muzeului Mihail Sadoveanu, cadru didactic la Seminarul Teologic „Veniamin Costachi“ de la Mănăstirea Neamț. Totodată, va susține o conferință despre geografia spirituală sadoveniană Cristian Livescu, președintele Reprezentanței Neamț a Uniunii Scriitorilor din România, președintele Societății Scriitorilor din Județul Neamț.

Participă elevi de la Colegiul Național de Informatică Piatra-Neamț și Liceul Tehnologic Economic Administrativ Piatra-Neamț.

Mihaela Mereuță

Director-manager

Afiș:

 

Vezi posibilitati de cazare in Judetul Neamt

Scrie raspunsul tau!

Adauga comentariul tau mai jos, sau trackback de pe site-ul propriu. Poti deasemenea sa subscrii la comentarii via RSS.

Va rugam sa pastrati un limbaj civilizat. Fara obscenitati sau spam.

Poti folosi aceste tag-uri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site suporta Gravatar. Pentru a avea un avatar online inregistreaza-te pe Gravatar.