Home » Alte evenimente, Evenimente

Biblioteca “G. T. Kirileanu” Piatra Neamț – Concert al Coralei Camena

14 December 2017 0 Comentarii

 

Comunicat de presă

Concert al Coralei Camena la Biblioteca Județeană

 

  

 

Corala Camena susține un concert la Biblioteca Județeană „G.T. Kirileanu“ Neamț sub genericul „Dăruind vei dobândi“, luni 18 decembrie, cu începere de la ora 18.00, în Sala Expo-Club „Victor Brauner“.

Corala Camena a luat ființă din dorința sfântă de a sluji lui Dumnezeu și oamenilor prin cânt și poezie, aducătoare de bucurie, meditație sau un strop de rugăciune…

Prin binecuvântarea IPS Teofan, la 21 decembrie 2014, s-a constituit corala doamnelor preotese de pe lângă Protopopiatul Piatra Neamț, având ca dirijor pe doamna preoteasă profesor Alexandra Costin. Începând cu data de 20 iulie 2016, zi de prăznuire a Sfântului Prooroc Ilie Tezviteanul, conducerea Coralei a fost preluată de domnișoara Elena Amariei.

Numele Coralei nu este întâmplător; acesta a fost inspirat de o veche denumire a orașului Piatra-Neamț, care apare menționat pentru prima dată în Cronica rusească, în perioada 1387-1392, sub numele de Kamena (Piatra).

Activitatea Coralei constă în răspunsurile date la Sfânta Liturghie, cu ocazia slujbelor de sfințire sau de hram, participarea la diverse evenimente culturale (lansări de carte, conferințe, sărbători tematice locale), precum și acte de binefacere față de cei bolnavi, lipsiți și uitați de familie, rude sau prieteni.

 

 

Mihaela Mereuță
Director-manager

Galerie foto:

 

 

Vezi posibilitati de cazare in Judetul Neamt

Scrie raspunsul tau!

Adauga comentariul tau mai jos, sau trackback de pe site-ul propriu. Poti deasemenea sa subscrii la comentarii via RSS.

Va rugam sa pastrati un limbaj civilizat. Fara obscenitati sau spam.

Poti folosi aceste tag-uri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site suporta Gravatar. Pentru a avea un avatar online inregistreaza-te pe Gravatar.