Home » Alte evenimente, Evenimente

Proiectul 4/4 Pentru Prieteni la Biblioteca Județeană „G.T. Kirileanu“ Neamț

3 April 2018 0 Comentarii

 

„Voluntariat și responsabilitate civică – să cunoaștem și să respectăm drepturile omului!“

 

Voluntarii care s-au înscris în Proiectul 4/4 Pentru Prieteni, organizat la nivel național în data de 4 aprilie (4/4) 2018, precum și cei care doresc să afle ce acțiuni de voluntariat pot susține pentru mai binele comunității sunt invitați la Biblioteca Județeană „G.T. Kirileanu“ Neamț, la această dată, la ora 13:00, în Sala Info Club.

Proiectul cu care Biblioteca Județeană participă la manifestarea 4/4 Pentru Prieteni se numește „Voluntariat și responsabilitate civică – să cunoaștem și să respectăm drepturile omului!“ și va consta în organizarea dezbaterii-dialog „Martin Luther King – luptător pentru drepturile civile ale persoanelor de culoare“.

Întâlnirea își propune aducerea în atenția publicului nemțean a vieții și personalității lui Martin Luther King, luptător împotriva segregării rasiale și a discriminării, un vis al fiecărui om, indiferent de rasă, limbă sau convingere religioasă.

Proiectul 4/4 Pentru Prieteni a fost lansat de Ambasada Statelor Unite în România împreună cu American Councils for International Education, fiind inspirat de gândurile remarcabilului activist american dr. Martin Luther King, Jr.: „Întrebarea cea mai stringentă și importantă a vieții este: ce faci pentru ceilalți?“. Prin acest proiect se dorește ca ziua de 4 aprilie 2018 să fie dedicată comunității, faptelor bune și onorării moștenirii impresionante lăsate de dr. Martin Luther King Jr., de la moartea căruia se împlinesc acum 50 de ani.

Peste 200 de parteneri locali din mediul rural și urban au acceptat invitația de a celebra la nivel național valorile voluntariatului, ale prieteniei și de a-și uni forțele pentru a schimba ceva în bine, oriunde s-ar afla în România.

 

Vezi posibilitati de cazare in Judetul Neamt

Scrie raspunsul tau!

Adauga comentariul tau mai jos, sau trackback de pe site-ul propriu. Poti deasemenea sa subscrii la comentarii via RSS.

Va rugam sa pastrati un limbaj civilizat. Fara obscenitati sau spam.

Poti folosi aceste tag-uri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site suporta Gravatar. Pentru a avea un avatar online inregistreaza-te pe Gravatar.