Home » Circuite turistice, Obiective turistice, Parcul Național Ceahlău, Parcul Național Cheile Bicazului - Hășmaș, Parcul Natural Vânători Neamț, Parcuri și rezervații, Promovare Turistică

E vremea drumețiilor în Parcurile protejate din Neamț, locuri de odihnă și relaxare

16 April 2018 0 Comentarii

 

 

E vremea drumețiilor în Parcurile protejate din Neamț, locuri de odihnă și relaxare

 

 

Fie că vorbim de Parcul Național Ceahlău, de Parcul Naţional Cheile Bicazului – Hăşmaş sau de Parcul Natural Vânători Neamţ, toate acestea sunt destinații ideale de a petrece timpul liber, experimentând frumusețea naturii sub toate formele sale de relief, cu bogăţia diversă a plantelor şi animalelor sau locurile pline de farmecul istoric și încărcătură spirituală a lăcașurilor de cult. Astfel, ajungând în zona Neamțului, turiștii pot urca pe traseele montane sau pot alege să traverseze pădurile fermecătoare, văile pitoreşti și cu siguranță se pot bucura din plin de peisajul idilic de luncă al râurilor.

Parcul Naţional Ceahlău cuprinde trei arii protejate: Rezervatia Ştiinţifică “Ocolaşul Mare”, Rezervaţia natural botanică “Poliţa cu Crini” şi Monumentele naturii “Cascada Duruitoarea” şi “Avenul Mare” şi peste 1100 specii de flori şi 90 de specii de păsări şi animale. Tot aici, Masivul Ceahlău este unul dintre cei mai impresionanți munți ai României, considerat singurul munte sfânt din țară și al doilea munte sfânt al creştinătăţii. Pentru a ajunge pe platoul masivului Ceahlău, turiștii au la dispoziție 7 trasee montane.

Aflat pe Ceahlău, te bucuri de îmbinarea armonioasă dintre nemărginirea orizontului deschis şi dantela mirifică, copleşitoare, a colţilor, turnurilor, poliţelor şi pereţilor de piatră. Ceahlăul este ca un muzeu în aer liber, cu exponate unice prin configurație și frumoase legende: Dochia, Panaghia, Toaca, Dorobanţul, Călugării, Piatra Lăcrămată, Turnul lui Butu, Poliţele cu crini, Detunatele și multe altele.

Galerie foto:

 

Parcul Naţional Cheile Bicazului – Hăşmaş, o adevărată atracţie turistică, oferă călătorilor frumuseţi naturale unice ca Rezervaţia Cheile Şugăului, Cheile Lapoşului, Peştera Munticelu, Peştera tunel sau Peştera glodului şi Cheile Bicăjelului. Aici, turiștii pot alege din 18 trasee montane pentru a admira măreția peisajelor și posibilitățile multiple de agrement.

Formate în decursul anilor, prin erodarea calcarelor mezozoice mai puțin dure de către râul Bicaz și afluenții săi, Cheile Bicazului reprezintă una dintre cele mai atrăgătoare zone turistice din țară, indiferent de anotimpul în care poposești în zonă.

Drumul care străbate Cheile Bicazului este plin de serpentine de o rară frumusețe, iar pe pereții imenși de calcar ai stâncilor se ascund peșteri (Peștera Neagra și Peștera Cascada) și avene (Licaș și Avenul cu Trei Intrări).

În spatele masivelor stânci din Cheile Bicazului se află și una dintre cele mai izolate comunități din județul Neamț: satul Bârnadu, de unde se poate continua drumul până la Vf. Vithovos.

Galerie foto:

 

În Parcul Natural Vânători Neamţ turiștii găsesc o mare diversitate de valori naturale, culturale şi istorice. Parcul este renumit pentru conservarea şi protejarea zimbrilor dar şi pentru rezervaţiile naturale: Rezervaţia de Zimbrii şi Faună Carpatină “Dragoş Vodă”, Codrii de Aramă, Pădurea de argint  şi Pădurea de Smarald. Cele trei păduri sunt locuri simbol, unice rămase în istoria literaturii române prin prezența lor în poemele eminesciene. De asemenea, Cărarea Mănăstirilor este drumul care duce spre cele mai cunoscute mănăstiri din Neamț. Astfel de la Mănăstirea Agapia și Schitul Agapia Veche până la Mănăstirea Secu, Sihăstria și Schitul Sihla, cu Peștera Cuvioasei Teodora, turiștii vor parcurge un traseu de 22 de km care le va oferi, fără îndoială, o experiență personală și spirituală deosebită.

Galerie foto:

Vezi posibilitati de cazare in Judetul Neamt

Scrie raspunsul tau!

Adauga comentariul tau mai jos, sau trackback de pe site-ul propriu. Poti deasemenea sa subscrii la comentarii via RSS.

Va rugam sa pastrati un limbaj civilizat. Fara obscenitati sau spam.

Poti folosi aceste tag-uri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site suporta Gravatar. Pentru a avea un avatar online inregistreaza-te pe Gravatar.