Home » Alte evenimente, Evenimente

Pemiera SCHOOL feat. COOL închide stagiunea la Teatrul Tineretului – în weekend, 28-29 iulie

24 July 2018 0 Comentarii

 

Pemiera SCHOOL feat. COOL închide stagiunea la Teatrul Tineretului

 

 

SCHOOL feat. COOL de George Cocoș, regia Elena Morar, este premiera care închide stagiunea 2017-2018 la Teatrul Tineretului. Spectacolul este produs în cadrul Mic-Ro Laborator de creație teatrală, proiect cultural co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional.

 School feat. CooL vorbește despre relația școală-elev prin prisma a trei trasee personale ale unor copii ai anilor ‘90, din România mic-urbană postdecembristă, aducându-le poveștile, care se intersectează în mod neașteptat, până în ziua de azi. Mergând atât pe firul ascendent al amintirilor, cât și pe micro-geografia afectivă a locurilor care îți formează personalitatea, textul tandru și comico-tragic al lui George Cocoș explorează felul în care s-a topit în societatea de acum generația bridge 90-2000,  „cu cheia de gât”. Când nostalgia se împletește cu trauma și când reconstituirea a ceea ce se întâmpla în curtea școlii sau în spatele blocului conduce la revelații personale, Petre, Cristina și Smokey ne apar ca figuri de supraviețuitori, fiecare în felul lui.” (Elena Morar, regizor)

Vă așteptăm sâmbătă, 28 iulie și duminică, 29 iulie, de la ora 19.00, la Sala Studio “Corneliu-Dan Borcia”. Intrarea este gratuită, în limita locurilor disponibile. Accesul se face pe baza unei rezervări la Agenția Teatrală.

SCHOOL feat. COOL de George Cocoș

Distribuție:

Petre: Andrei Merchea Zapotoțki

Smokey: Dragoș Ionescu

Cristina: Aida Avieriței

 

Regie: Elena Morar

Decor: Samuel Alfred Mihailovici

Costume: Beatrice Şandru

Sound design: Andrei Mihai

Fotografii din repetiții: Andrei Burcea, Andrei Ceobanu

Elevi asistenți:

Anda Brașoveanu, asistent regie // Alexandru Nechita, asistent dramaturgie // George Borș, asistent scenografie (decor) // Otilia Toma, asistent scenografie (costume) // Teodora Parmac, asistent lumini // Dan Beșu, asistent sunet // Miruna Beteringhe, asistent regie tehnică // Alexandra Sandu, asistent producție // Raluca Zaiț, asistent promovare

 Elena Morar (n.1986), absolventă UNATC, specializarea Regie de Teatru, activează atât în mediul independent de teatru bucureștean, cât și în cadrul proiectelor pentru tineri regizori dezvoltate de teatre de stat. Printre cele mai recente spectacole ale ei se numără „Tatăl meu, preotul” de Gabriel Sandu (Teatrul Apollo111), „Bull” de Mike Bartlett (Arcub,cu sprijinul POINT) și „Artificii” de Irina Dobriță (Sala Nouă a Teatrului de Comedie). Interesată de dramaturgia contemporană românească, dar și de împletirea teatrului narativ cu storytelling-ul și expresia muzicală pe scenă, dezvoltă în paralel un traseu în zona teatrului muzical (operă și musical) ca regizor de scenă și asistent.

 George Cocoș are 28 de ani și este actor profesionist, angajat al Teatrului pentru Copii și Tineret Luceafărul din Iași. A absolvit Facultatea de Teatru la Iași, în cadrul Universității de Arte George Enescu și este, în același timp, trainer, speaker și dramaturg. Cariera de dramaturg și-a început-o după facultate, scriind texte pentru propriile one-man show-uri. A fost premiat la Festivalul de Monodrame de la Onești, Avanscena, pentru one-man show-ul G x G.

 Alfred Samuel Mihailovici a absolvit Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică, secția Scenografie, clasa Ștefania Cenean, prof. coord. Ștefan Caragiu (2016). A colaborat cu Teatrul “Ion Creangă”  încă din facultate. În 2016, alături de Mihai Flenches, semnează scenografia pentru “iCarus”, un spectacol de teatru labirint, concept Iwan Brioc, regie Bogdan Nechifor.

Beatrice Șandru a absolvit în 2018 Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică, secția Scenografie. School feat. CooL este primul ei spectacol într-un teatru profesionist.

 “MIC-RO Laborator de creație teatrală” se desfășoară la Teatrul Tineretului începând din luna februarie 2018 și este dedicat tinerilor dramaturgi, regizori, scenografi (sub 35 ani), asistați de elevi. Până în luna noiembrie 2018, la finalul proiectului, vor fi produse trei spectacole de teatru, pe texte care abordează teme, personaje și situații ce se adresează categoriilor de public tânăr și foarte tânăr (alese în cadrul Concursului de Dramaturgie “Corneliu-Dan Borcia”). School feat. CooL de George Cocoș, regia Elena Morar, este primul spectacol produs în cadrul proiectului. Vor urma Jurassic de George Cocoș, regia Ana Crăciun Lambru și Super OK de Mircea Moroianu, regia Ozana Nicolau.

Scopul proiectului “MIC-RO Laborator de creație teatrală” este promovarea dramaturgiei românești și a spectacolului pe text contemporan în rândul publicului tânăr, în cadrul unui laborator de creație dedicat tinerilor dramaturgi, regizori, scenografi asistați activ de liceeni din județul Neamț în toate etapele de lucru.

“MIC-RO Laborator de creație teatrală” este un proiect care stimulează munca în echipă și inventivitatea. Tinerii regizori au posibilitatea să experimenteze noi mijloace de expresie artistică în cadrul unor echipe profesioniste, susținute de echipa tehnică, de producție și de promovare a Teatrului Tineretului. Se creează echipe de lucru în care adolescenții participă activ și urmăresc felul în care se produce un spectacol de teatru de la stadiul de idee până la premieră. La final, aceștia vor avea o nouă perspectivă asupra teatrului, ca spațiu în care sunt bineveniți, iar ideile, experiențele lor de viață, reflecțiile lor sunt importante și valoroase.
Dialogul constant al creatorilor cu tinerii îi va face pe aceștia să simtă că Teatrul Tineretului este un spațiu care le este întotdeauna deschis, în care participarea și co-creația sunt încurajate, în care energia tinereții este vitală. 

Mic-Ro Laborator de creație teatrală este un proiect cultural co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitea beneficiarului finanțării.

Galerie foto:

 

Gabriela Hârțan

Secretar artistic Teatrul Tineretului

Vezi posibilitati de cazare in Judetul Neamt

Scrie raspunsul tau!

Adauga comentariul tau mai jos, sau trackback de pe site-ul propriu. Poti deasemenea sa subscrii la comentarii via RSS.

Va rugam sa pastrati un limbaj civilizat. Fara obscenitati sau spam.

Poti folosi aceste tag-uri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site suporta Gravatar. Pentru a avea un avatar online inregistreaza-te pe Gravatar.