Home » Alte evenimente, Evenimente

Expoziție de desen inspirată de cultura Cucuteni, perioada 14 – 24 august 2018

14 August 2018 0 Comentarii

Expoziție de desen inspirată de cultura Cucuteni

Biblioteca Județeană „G.T. Kirileanu“ Neamț

perioada 14 – 24 august 2018

 

 

 

Biblioteca Județeană „G.T. Kirileanu“ Neamț găzduiește, în Sala Cupola, în perioada 14-24 august 2018, o expoziție de desene inspirate din ceramica culturii Cucuteni și realizate de elevi de clasa a V-a, îndrumați de profesoara Elena Ispas.

În cadrul unui proiect amplu intitulat „Arta neolitică“, elevilor claselor a V-a de la Școala Gimnazială nr. 2 Piatra-Neamț li s-au prezentat imagini cu frumoase vase din cultura Cucuteni. Muzeografa Daniela Amariei, de la Muzeul de Artă Eneolitică Cucuteni din localitate, a trezit interesul elevilor pentru străvechea cultură ce atinge o vârstă de până la 6.000 de ani. Elevii au realizat schițe după ceramica Cucuteni, la muzeu, sub îndrumarea profesoarei Elena Ispas. O primă expoziție cu aceste lucrări – la care s-au adăugat desene realizate de elevii clasei a V-a de la Școala Gimnazială nr. 7, structura Văleni – a avut loc la Muzeul de Istorie din Piatra-Neamț, în cadrul manifestării Noaptea Muzeelor, din perioada 19-20 mai 2018. A doua expoziție este aceasta de la Biblioteca Județeană „G.T. Kirileanu“ Neamț.

Ceramica Cucuteni este realizată fără folosirea roții olarului, pentru că acesta nu fusese inventată încă. Pentru colorare, au fost utilizate trei culori caracteristice, obținute din pigmenți foarte rezistenți, care au conservat până astăzi fascinantele motive decorative, bogată sursă de inspirație, inclusiv pentru expoziția de la Biblioteca Județeană.

Galerie foto:

 

Vezi posibilitati de cazare in Judetul Neamt

Scrie raspunsul tau!

Adauga comentariul tau mai jos, sau trackback de pe site-ul propriu. Poti deasemenea sa subscrii la comentarii via RSS.

Va rugam sa pastrati un limbaj civilizat. Fara obscenitati sau spam.

Poti folosi aceste tag-uri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site suporta Gravatar. Pentru a avea un avatar online inregistreaza-te pe Gravatar.