Home » Alte evenimente, Evenimente

Ziua Persoanelor Vârstnice, sărbătorită la Biblioteca Județeană

3 October 2018 0 Comentarii

 

Ziua Persoanelor Vârstnice, sărbătorită la Biblioteca Județeană

 

 

 

 

Biblioteca Județeană „G.T. Kirileanu“ Neamț, prin Secția de Împrumut carte pentru Adulți „Mihail Sadoveanu“, sărbătorește Ziua Internațională a Persoanelor Vârstnice în data de 4 octombrie 2018, în cadrul Clubului de Joi, printr-o întâlnire cu membri ai Fundației de Îngrijiri Comunitare „Crizantema“ și nu numai, sub genericul „O floare pentru vârsta a treia…“. Ca în fiecare an, invitatul de onoare, cel care va încânta audiența cu muzică de bună calitate, este ing. Valeriu Dâm. Cu acest prilej, Biblioteca Județeană urează tuturor persoanelor vârstnice mulți ani cu sănătate și o colaborare cât mai relaxantă, într-un spațiu cultural al tuturor generațiilor!

Ziua Internațională a Persoanelor Vârstnice este sărbătorită în data de 1 octombrie, din inițiativa Organizației Națiunilor Unite, fiind instituită la 14 decembrie 1990, de Adunarea Generală a Organizației Națiunilor Unite, în baza Rezoluției nr. 45/106.

„Aproape 700 de milioane de persoane au acum peste 60 de ani. Până în 2050, două miliarde de persoane, adică peste 20% din populația lumii, vor avea vârsta de 60 de ani sau mai mult. Creșterea numărului de persoane în vârstă va fi cea mai mare și cea mai rapidă în țările în curs de dezvoltare. Asia este regiunea cu cele mai multe persoane în vârstă, iar Africa se confruntă cu cea mai mare creștere proporțională. Având în vedere acest lucru, este evident că este necesară o atenție sporită la nevoile și provocările specifice cu care se confruntă persoanele în vârstă“, se precizează în comunicatul Organizației Națiunilor Unite (ONU) dedicat Zilei Persoanelor Vârstnice.

„Declarația Universală a Drepturilor Omului (UDHR) împlinește 70 de ani în acest an, iar Ziua Internațională a Persoanelor în Vârstă celebrează importanța acestei Declarații și reafirmă angajamentul de a promova o deplină și egală respectare a tuturor drepturilor omului și a libertăților fundamentale ale persoanelor în vârstă“ se mai arată în comunicatul citat.

Tema Zilei Internaționale a Persoanelor vârstnice din 2018 urmărește: „promovarea drepturilor consacrate în Declarația Universală a Drepturilor Omului și a lucrurilor importante din viața de zi cu zi a persoanelor în vârstă; să sporească vizibilitatea persoanelor în vârstă care sunt membri activi ai societății și se angajează să îmbunătățească respectarea drepturilor omului în toate domeniile vieții, nu doar a celor care îi vizează; să reflecteze asupra progreselor și provocărilor legate de asigurarea deplină și egală a drepturilor omului și a libertăților fundamentale de către persoanele în vârstă; să implice publicul larg din întreaga lume și să îl mobilizeze pentru respectarea drepturile omului în toate etapele vieții“, mai precizează comunicatul ONU.

 

Mihaela Mereuță,

Director-manager

 

Vezi posibilitati de cazare in Judetul Neamt

Scrie raspunsul tau!

Adauga comentariul tau mai jos, sau trackback de pe site-ul propriu. Poti deasemenea sa subscrii la comentarii via RSS.

Va rugam sa pastrati un limbaj civilizat. Fara obscenitati sau spam.

Poti folosi aceste tag-uri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site suporta Gravatar. Pentru a avea un avatar online inregistreaza-te pe Gravatar.