Home » Alte evenimente

Premiera “SuperOK!” la Teatrul Tineretului

7 November 2018 0 Comentarii

 

Premiera “SuperOK!” la Teatrul Tineretului

 

 

 

În această săptămână, Teatrul Tineretului prezintă PREMIERA SuperOK! de Mircea Moroianu, regia Daniel Chirilă, cel de-al treilea și ultimul spectacol produs în cadrul MIC-RO Laborator de creație teatrală, proiect cultural co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional, după School feat. CooL (premiera în luna iulie 2018), regizat de Elena Morar și Jurassic în regia Anei Crăciun-Lambru (premiera în luna octombrie 2018). Toate cele trei spectacole pot fi vizionate în cadrul MIC-RO stagiunii AFCN, care se va desfășura la Teatrul Tineretului în perioada 9 – 13 noiembrie 2018 (vezi programul la final).

SuperOK! este un spectacol despre viața trăită online, despre scufundarea în tehnologie, într-un viitor în care oamenii comunică virtual, crezându-se astfel protejați de riscurile pe care le aduc, la pachet, interacțiunile sociale directe, spontane, imprevizibile și supuse examinării celorlalți. Dorința excesivă de a fi la modă, combinată cu convențiile lumii digitale, conduce adesea la situații ridicole, amuzante și grave, în egală măsură.

Vă așteptăm joi, 8 noiembrie, de la ora 16.00 și de la ora 19.00, la Sala Studio “Corneliu-Dan Borcia”. Intrarea este gratuită, în limita locurilor disponibile. Accesul se face pe baza unei rezervări la Agenția Teatrală.

 

SuperOK!

de Mircea Moroianu

Distribuție:

El, Andrei Ungureanu: Mircea Postelnicu

Ea, Lori_dark89: Corina Grigoraș

Curatorul Steve: Cristina Mihăilescu

Regie: Daniel Chirilă

Scenografie: Gábor Zsófia

Video design: Andrei Cozlac

Foto: Andrei Ceobanu

Elevi asistenți: Paula Bratinca, asistent regie // Ali Berariu, asistent dramaturgie // Petruța Pavăl, asistent scenografie // Albertina Rîpanu, asistent lumini // Vasile Răzvan Trăsnea, asistent sunet // Octavia Bortișcă, asistent regie tehnică // Daniela Popa, asistent producție // Roxana Bobric, asistent promovare

 

Mircea Moroianu este artist vizual, muzician şi scriitor, iar în prezent lucrează în publicitate, pe postul de copywriter. A absolvit Universitatea Politehnică din Bucureşti şi are un masterat în Comunicare (Facultatea de Jurnalism). A debutat cu romanul „Descâlcitorul”, urmat de volumul de poezii şi desene „Frumoasele dezechilibre”. Desenele sale au fost expuse în galeriile Galateca şi Artfooly, la Festivalul Romanian Design Week şi în Grecia, în cadrul Art Atena.

 

Daniel Chirilă este regizor, dramaturg, actor, fondator al Platformei Culturale „Frilensăr“, activist civic. A absolvit Universitatea de Arte „George Enescu“ Iași, Facultatea de Teatru, secția Arta actorului în 2012. De atunci lucrează în mediul profesionist ca regizor, dramaturg și scenograf. Semnează încă din anul 2013 regia, dramaturgia și scenografia spectacolelor marca „Frilensăr“: „Mălăieș în Călcăieș“, „Mioritza“, „Once upon“, „Înaintea erei noastre“, „Bătălii, regi și elefanți“ și „CRUD“. Este, de asemenea, dramaturgul spectacolelor „Apa vie“ (regia Ștefan Lupu) și „Zaraza“ (regia Răzvan Mazilu). În ultimii doi ani a fost managerul proiectelor culturale Caravana Green-Frilensăr pe contour, AFTER HOP și C.E.V.A – comunitate, educație, viitor, artă, iar în prezent este managerul proiectului „Consum excesiv“ și coordonatorul artistic al proiectului DramAnima, ce aparține Teatrului Țăndărică București.

 

Gábor Zsófia este graficiană și designer vestimentar, producătoare de obiecte vestimentare și accesorii unicat. A studiat la Universitatea de Artă și Design, Cluj-Napoca (2007-2013) și a participat în mai multe expoziții de grup și solo în Oradea, Cluj, Budapesta, Haga și Basel. Din vara anului 2017, Zsófia a fost implicată în proiecte de teatru, realizând scenografia pentru spectacole precum Ziua în care papucii mei și-au înghițit limba și Noi nu, niciodată (Reactor de creație și experiment, Cluj), Unpredicted, Liget și Fishez (Waitingroom Project).

 

Andrei Cozlac este artist video si lector univ. dr. la Universitatea de Arte “George Enescu” Iași. Experimentalist, interesat de ultimele tehnologii multimedia, a colaborat la numeroase proiecte independente de visuals, video-mapping, proiecții live și a pus bazele proiectului AV//Sattelites, prin care a urcat pe aceeași scenă cu artiști precum Arms and Sleepers, Sun Gliters, Brazda lui Novac, Yvat etc. Andrei a semnat video design-ul unor spectacole de teatru regizate de Silviu Purcărete, Radu Afrim, Alexandru Dabija, Charles Muller, Theodor-Cristian Popescu etc.

 

            “MIC-RO Laborator de creație teatrală” se desfășoară la Teatrul Tineretului începând din luna februarie 2018 și este dedicat tinerilor dramaturgi, regizori, scenografi (sub 35 ani), asistați de elevi. În perioada februarie – noiembrie 2018, în cadrul proiectului au fost produse trei spectacole de teatru, pe texte care abordează teme, personaje și situații ce se adresează categoriilor de public tânăr și foarte tânăr (alese în cadrul Concursului de Dramaturgie “Corneliu-Dan Borcia”).

Scopul proiectului “MIC-RO Laborator de creație teatrală” este promovarea dramaturgiei românești și a spectacolului pe text contemporan în rândul publicului tânăr, în cadrul unui laborator de creație dedicat tinerilor dramaturgi, regizori, scenografi asistați activ de liceeni din județul Neamț în toate etapele de lucru.

            “MIC-RO Laborator de creație teatrală” este un proiect care stimulează munca în echipă și inventivitatea. Tinerii regizori au posibilitatea să experimenteze noi mijloace de expresie artistică în cadrul unor echipe profesioniste, susținute de echipa tehnică, de producție și de promovare a Teatrului Tineretului. Se creează echipe de lucru în care adolescenții participă activ și urmăresc felul în care se produce un spectacol de teatru de la stadiul de idee până la premieră. La final, aceștia vor avea o nouă perspectivă asupra teatrului, ca spațiu în care sunt bineveniți, iar ideile, experiențele lor de viață, reflecțiile lor sunt importante și valoroase.

 

Dialogul constant al creatorilor cu tinerii îi va face pe aceștia să simtă că Teatrul Tineretului este un spațiu care le este întotdeauna deschis, în care participarea și co-creația sunt încurajate, în care energia tinereții este vitală. 

Mic-Ro Laborator de creație teatrală este un proiect cultural co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitea beneficiarului finanțării.

 

Programul MIC-RO stagiunii

 

Vineri, 9 noiembrie, ora 16.00, Sala Studio „Corneliu-Dan Borcia”

SCHOOL FEAT. COOL de George Cocoș, regia Elena Morar

 

Vineri, 9 noiembrie, ora 19.00, Sala Studio „Corneliu-Dan Borcia”

SCHOOL FEAT.COOL de George Cocoș, regia Elena Morar

 

Sâmbătă, 10 noiembrie, ora 10.00, Sala Studio „Corneliu-Dan Borcia”

JURASSIC de George Cocoș, regia Ana Crăciun-Lambru

 

Sâmbătă, 10 noiembrie, ora 16.00, Sala Studio „Corneliu-Dan Borcia”

JURASSIC de George Cocoș, regia Ana Crăciun-Lambru

 

Sâmbătă, 10 noiembrie, ora 19.00, Sala Studio „Corneliu-Dan Borcia”

JURASSIC de George Cocoș, regia Ana Crăciun-Lambru

 

Duminică, 11 noiembrie, ora 16.00, Sala Studio „Corneliu-Dan Borcia”

SUPEROK! de Mircea Moroianu, regia Daniel Chirilă

 

Duminică, 11 noiembrie, ora 19.00, Sala Studio „Corneliu-Dan Borcia”

SUPEROK! de Mircea Moroianu, regia Daniel Chirilă

 

Marți, 13 noiembrie, ora 12.00, Sala Studio „Corneliu-Dan Borcia”

SUPEROK! de Mircea Moroianu, regia Daniel Chirilă

 

Vezi posibilitati de cazare in Judetul Neamt

Scrie raspunsul tau!

Adauga comentariul tau mai jos, sau trackback de pe site-ul propriu. Poti deasemenea sa subscrii la comentarii via RSS.

Va rugam sa pastrati un limbaj civilizat. Fara obscenitati sau spam.

Poti folosi aceste tag-uri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site suporta Gravatar. Pentru a avea un avatar online inregistreaza-te pe Gravatar.