Home » Evenimente, Muzee

IA NEAM(Ţ)ULUI, un proiect pentru Centenar

22 November 2018 1 Comentariu

 

 

IA NEAM(Ţ)ULUI, un proiect pentru Centenar

 

 

Iile de peste un secol, adevărate capodopere din patrimoniul Muzeului de Etnografie Piatra Neamţ, au devenit sursă de inspirație pentru altele noi.

Un proiect ambițios „Şezătoarea de Piatra” a dat ocazia realizării mai multor ii, de către doamnele din județul nostru, doritoare să-și coase propria ie, după modelul cămăşilor pe care le purtau femeile în urmă cu un secol, în judeţul Neamţ.

Proiectul, inițiat încă din luna februarie a acestui an de Complexul Muzeal Judeţean Neamţ, s-a derulat în parteneriat cu Centrul pentru Cultură şi Arte „Carmen Saeculare”.

Vă invităm să participați la deschiderea expoziției ce va avea loc la Muzeul de Artă din Piatra Neamț, vineri, 23 noiembrie, ora 13:00, pentru a vedea rezultatul mai multor luni de muncă a unor doamne, unite de dragostea pentru arta populară.

Expoziţia IA NEAM(Ţ)ULUI cuprinde, într-un cadru ce aminteşte de satul românesc de acum 100 de ani, ii din patrimoniul Muzeului de Etnografie Piatra-Neamţ alături de cele noi cusute la „Şezătoarea de Piatra”. Cu ocazia deschiderii va fi lansat şi un album al cămăşii femeieşti de sărbătoare din judeţul Neamţ, dar şi o invitaţie de a purta ia autentică la cât mai multe ocazii.

Expoziția va fi deschisă publicului până la data de 7 ianuarie 2019.

Galerie foto: colecția de ii din patrimoniu – Muzeul de Etnografie, Piatra Neamț

Vezi posibilitati de cazare in Judetul Neamt

1 Comentariu »

  • O ie de nota 10! - Oana Bulai a spus:

    […] ca neam, despre ce am fost și ce am putea fi. Adevărat. De aceea, ia merita o zi și merită să o cinstim și să o […]

Scrie raspunsul tau!

Adauga comentariul tau mai jos, sau trackback de pe site-ul propriu. Poti deasemenea sa subscrii la comentarii via RSS.

Va rugam sa pastrati un limbaj civilizat. Fara obscenitati sau spam.

Poti folosi aceste tag-uri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site suporta Gravatar. Pentru a avea un avatar online inregistreaza-te pe Gravatar.