Home » .: Promovare Turistică :., Evenimente, Festivaluri organizate de Consiliul Județean Neamț, Promovare Turistică

Festivalul de Muzică B-Zone Folk România- o primă ediție de succes

8 May 2019 0 Comentarii

Timp de patru zile, de pe data de 2 până pe 5 mai, acordurile muzicii folk au răsunat pe Valea Ozanei, iar centrul orașului Târgu Neamț și Cetatea Neamț au fost punctele de întâlnire ale iubitorilor acestui gen de muzică, evenimentul reprezentând, fără îndoială, cel mai important festival de folk al anului 2019 din România.

Galerie foto:

Seara de deschidere a festivalului s-a desfășurat la Cetatea Neamţ. Un cadru în care muzica folk s-a îmbinat perfect cu atmosfera creată de prezența Străjerilor Cetăţii, a cavalerilor şi a domniţelor. Acolo, într-un spațiu remarcabil al istoriei și culturii românești, publicul s-a bucurat de artiştii consacraţi ai muzicii folk.   

Galerie foto:

Pornit de la o idee propusă și discutată de la sfârșitul anului trecut, evenimentul a devenit, chiar de la prima sa ediție, cel mai amplu festival de muzică folk din România care a adus în Neamț artiștii renumiți ai genului, din țară și din străinătate, dintre care amintim Mircea Vanca, Ovidiu Mihăilescu, Maria Gheorghiu, Mircea Rusu, Adrian Sărmășan, Dinu Olărașu, Adrian Bezna, Trupele Calendar, Fără Zahăr, Krypton Unplugged  și lista e lungă și poate fi consultată aici, împreună cu programul evenimentului:

https://bzone-folk.ro/program/

În ultima seară, Cenaclul Flacăra a oferit publicului momente magice în care melodiile anilor 70 și 80 cântate de Andrei Păunescu, Mircea Baniciu, Mircea Vintilă, Cristian Minculescu, Victor Socaciu, Magda Puskaș, Cristian Buică, Emeric Imre, Vali Moldovan, Claudiu Purcărin, Rareș Suciu, Maria Maria, Mădălina Amon și Generația Folk au răsunat în centrul orașului Târgu Neamț și au umplut inimile celor prezenți de bucuria și nostalgia acelor timpuri.

 Galerie foto:

Și nu numai cei nostalgici s-au bucurat de eveniment. Festivalul a fost, de asemenea, inițiat pentru a promova muzica folk în rândul tinerilor și pentru a încuraja tinerele talente. Participanții la concursurile organizate în cadrul primei ediții a evenimentului au avut vârste cuprinse între 14 și 31 de ani și au venit din mai multe părți ale țării.

Galerie foto:

Artiști români cunoscuți, invitați internaționali, câștigători ai concursurilor naționale de gen, concurs de tinere talente, ateliere și întâlniri au fost doar câteva dintre surprizele care au marcat cele patru zile ale evenimentului de folk de la începutul lunii mai, desfășurat în Târgu Neamț, o zonă în care Cetatea Neamț, Casa Ion Creangă, mănăstirile şi bisericile amintesc de valoarea și însemnătatea istorică ale acestor locuri.

Mai multe informații și fotografii, găsiți chiar pe site-ul evenimentului:

Galerie Foto

Festivalul Internațional de Muzică Folk „B ZONE FOLK ROMÂNIA”, aflat la prima ediție, a fost organizat de Consiliul Județean Neamț și Primăria orașului Târgu Neamț.

Vezi posibilitati de cazare in Judetul Neamt

Scrie raspunsul tau!

Adauga comentariul tau mai jos, sau trackback de pe site-ul propriu. Poti deasemenea sa subscrii la comentarii via RSS.

Va rugam sa pastrati un limbaj civilizat. Fara obscenitati sau spam.

Poti folosi aceste tag-uri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site suporta Gravatar. Pentru a avea un avatar online inregistreaza-te pe Gravatar.